DOLAR
32,5126
EURO
34,8641
ALTIN
2.486,23
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Güzelliğiyle ziyaretçi çeken nilüferlere yoğun ilgi

Beyşehir Gölü sığ kıyılarındaki güzelliğiyle ziyaretçi çeken nilüferler için düzenlenen tekne turlarına ilgi arttı.

Güzelliğiyle ziyaretçi çeken nilüferlere yoğun ilgi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum Haber İlkbaharda açmaya başlayan nilüferler, temmuz ayı ortalarında olgun haline ulaşıyor. Güneşle açan nilüferler, günün en sıcak saatlerinde suyun altına gizlenerek kapanıyor.

Yöre halkının “nilüfer bahçesi” adını verdiği Çiftlik Mahallesi kıyısında sazlıklar arasında yayılan alana gösterilen ilgi de her yıl artarak sürüyor.

Bölgeye gezi düzenleyen balıkçı ve gezi tekneleri, doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının taleplerine cevap vermeye çalışıyor.

Güzelliğiyle ziyaretçi çeken nilüferlere yoğun ilgi

Nilüferlere ilgi artınca kooperatif kurdular

Nilüfer Turizm Kooperatifi yöneticisi İbrahim Erdoğan, kıyılardan itibaren nilüfer topluluğunun 7 kilometre uzunluktaki alanda yer aldığını söyledi.

Nilüferlerin, 1,5 metre sığ derinlikteki alanda açtığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Balıkçılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Geçen yıl ilk faaliyetlerimize başladık. Balıkçı tekneleriyle balıktan geldikten sonra misafirlerimizi buraya tanıtım amaçlı getiriyorduk. Baktık ki ilgi arttı. Burası, Beyşehir’in cazibe ve doğal mekanlarından olmaya başladı. Gezi tekneleri aldık.

Buradaki arkadaşlarla Nilüfer Turizm Kooperatifini kurduk. Misafirlerimizi gezdirmeye başladık. Burası gelin-damat çekimleri, fotoğrafçılık ve belgesel yapımlarına da ev sahipliği yapıyor. Bu bahçe çok güzel görseller veriyor.

Beyaz çiçeklerin açtığı mayıs, haziran ve temmuz ayında güzelliği artıyor. Yakın ve çevre illerden ziyaretçiler geliyor. Yurt dışından da İsrail, Almanya ve Rusya’dan misafirlerimiz geldi. Buraya hayran kaldılar.”

Bölgeye gelen ziyaretçiler de gördükleri manzaradan çok etkilendiklerini ifade etti. (AA)

ETİKETLER: