DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Iraklı, Suriyeli ve Yemenli vatandaşları taşımayı durdurdular

Iraklı, Suriyeli ve Yemenli vatandaşları taşımayı durdurdular
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Polonya ile Belarus arasında yaşanan göçmen krizi nedeniyle Türk Hava Yolları’nın ardından Belarus Havayolu şirketi de Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını uçaklarıyla Belarus’un başkenti Minsk’e taşımayı durdurdu.

12 Kasım 2021’den itibaren Iraklı, Suriyeli ve Yemenliler Türkiye’den Minsk’e Belavia uçaklarıyla uçamayacak. Uçaklara sadece diplomatik pasaportu olan yolcular binebilecek. Elinde bileti olan yolcular ise bilet satın aldıkları yerde kesinti yapılmadan iade paralarını alabilecek.

Haberrus.ru’da yer alan habere göre Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan gelen mülteciler, Türkiye üzerinden Belarus’a oradan da Batı Avrupa’ya geçmeye çalışıyor. Belarus ve AB ülkeleri arasında sınır bölgesinde bir süredir göçmen krizi yaşanıyor.

AB, göçmen akışını durdurmak için, yasadışı insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla aralarında THY’nin de bulunduğu bazı hava yolu şirketlerini suçlamış ve yaptırım tehdidinde bulunmuştu. THY ise iddiaları reddetmişti.

Fakat sonrasında yaşanan gelişmeler sonucu Türk Hava Yolları, Minsk’e giden uçaklarına Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını almayacağına dair Polonya’ya güvence verdiğini; Polonya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Jakub Kumoh tarafından Twitter’da yapılan açıklamada dile getirildi: THY’nin diplomatik pasaport sahipleri haricinde Iraklıları, Suriyelileri ve Yemenlileri Minsk’e giden uçaklara kabul etmeyeceklerini doğruladık.

Konuya ilişkin THY’den ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bodrum Ev Emlak