DOLAR
32,5192
EURO
34,8969
ALTIN
2.428,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

“Bodrum’un sorunlarına Kos’tan baktınız!”

“Bodrum’un sorunlarına Kos’tan baktınız!”
31.08.2023
171
A+
A-
polat-galle

Bodrum’un sorunlarına Kos’tan baktınız!

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e “Bodrum’un kronikleşen sorunlarını çözme sınavından çırak çıktınız” sözleriyle mesaj verdi. Bodrum Belediye Başkanı’nın yerel seçimlere aylar kala “Halk Meclisi” kurma kararını da eleştiren Kanber, “Bu neyin telaşı?” diye sordu.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber’de açıklama ;

Ne acıdır ki Bodrum, artık uzatmaları oynuyor! Kimilerine göre, güzel şehrimiz “ağır hasta”, kimilerine göre ise çoktan bitti! Bir kasaba gibi yönetilen fakat bir büyükşehir kadar nüfusu barındıran güzel memleketimiz, yıllardır olduğu gibi son belediye yönetimi döneminde de kaderine terk edildi. Kentin hiçbir ihtiyacı karşılanmıyor, halkın hiçbir sorunu çözüme kavuşturulmuyor. İlçe ve Büyükşehir Belediyeleri yol ve su sorunu başta olmak üzere, altyapı, kent temizliği, ulaşım konularında sınıfta kaldı. Bodrum, artık marka değeri, doğal, tarihi ve kültür hazineleri ile değil, patlayan su boruları, trafik keşmekeşi, belediye içinde yaşanan skandallar ve yolsuzluk soruşturmalarıyla anılan bir garip “turizm kenti” olarak anılıyor.

2019 yılı yerel seçimlerinde Bodrum’u ve Muğla’yı yönetme iddiaları, dört yıl sonra geldiğimiz noktada kof çıkan mevcut yerel yönetimler, verdikleri hiçbir sözü yerine getirmedikleri gibi Bodrum’un kronikleşen sorunlarını çözme sınavından da çırak çıktılar! Bodrum’da yaşanan su sorununu DSİ’ye, altyapı ve yol sorununu Büyükşehir Belediyesi’ne, çevre katliamlarını Hükümete havale etmeyi “Belediyecilik” sayan bu anlayış, Bodrum’u kendi beceriksiz ve basiretsiz yönetim anlayışına kurban etti. Ve bugün geldiğimiz noktada zaman daraldı, panik başladı!.

Anlaşılan o ki;  Bodrum Halkı sandığa  aylar , kala döneminin sonuna gelen ve  ikbal telaşına kapılan Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın aklına  gelen  “Halk Meclisi” adı altında vatandaşı ağlama duvarına çevirmeyi son çare olarak görmektedir.

Dört buçuk yılın hesabını veremeyeceğini anlayan Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri , Bodrum’un kangren olan hangi sorunu varsa o sorunu “Neden çözemediğini” anlatmak için halkın karşısına çıkacak. Bizim bildiğimiz Halk Meclisleri, kent yönetiminde halkı karar alma sürecine dahil etmek için oluşturulur, halka şikayet etmek için değil! Eğer kastettiğiniz Halk Buluşması ise bunu da göreve geldiğiniz dönemde yapacaktınız. Bodrum’un her mahallesinin sorunlarını tek tek tespit  ederek, belediye başkanlığı dönemini icraat takvimine bölecek ve bu sorunları adım adım çözecektiniz!

"Bodrum’un sorunlarına Kos’tan baktınız!"

Halkımız ayağa çağırılmaz ,halkımızın ayağına gidilir, sorunları dinlenilir ve çözme noktasında planlama yapılır. Çünkü Belediyecilik böyle yapılır!.

Dört buçuk yıllık süre içerisinde; Bodrum’un çöpünden ulaşımına, altyapısından suyuna kadar hangi temel sorunu varsa, hepsinin çözümü yılan hikayesine çevrildi. Çözümsüz bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesi topu birbirine atmaktan, patlayan DSİ hatları önünde fotoğraf vermekten, dört duvar arası toplantılar yaparak tweet atmaktan öteye ne yazık ki geçemedi. Dört yıl içinde her iki belediyenin yöneticileri de savrulup gitti. Sürenin sonuna geldiklerinde ise çareyi halka sığınmakta buldu. Buna, Bodrumluların aklıyla dalga geçmek denir!

İyi Parti olarak, Bodrum’a duyduğumuz sevgimiz ve siyasi nezaketimizle, bu süreç zarfında Belediye yönetimini sabırla ve ısrarla uyardık. Sadece biz değil, Bodrum’u kendi memleketi sayan sanatçılar, akademisyenler, siyasiler de her fırsatta sorunların altından kalkamayacak hale geldiğimizi, Bodrum’u kaybetmek üzere olduğumuzu yazdı, çizdi, söyledi. Sizler ise tüm bu uyarılara kulak tıkayarak, halkın vergilerini, bütçesini, konserlere harcadınız, Bodrum’un sorunlarına Kos’tan baktınız! Bodrum’u rant kapısı yapanlara “Anasının ak sütü gibi helal” dediniz, suç bastırmak için sosyal medyadan ona buna sataşmalara doyamadınız!

Bodrum ve Muğla’nın Belediye Başkanları, hemşehrilerimizin kendilerine verdiği krediyi ne yazık ki kullanamadılar. Belli ki yolun sonu göründü! Zararın neresinden dönersek kardır diyeceğiz ve Bodrum’u taş üstüne taş koyamayan yönetim anlayışından ilk yerel seçimde kurtaracağız.

Önümüzdeki yerel seçim sürecinde, Bodrum’umuza iyi belediyeciliğin nasıl yapılacağını anlatacağız. Çalışan ve hizmet üreten bir belediyecilik için liyakatlı kadrolarımızla hizmete ve göreve talip olacağız. İyi Parti, bu seçimde kendi belediye başkan adayı, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleriyle sandığa hazırlanacak ve Bodrum’un makus talihini değiştirmek için var gücüyle çalışacak.

Halkımıza söz veriyoruz.         

Nevzat Kanber

Bodrum İlçe Başkanı     

polat-galle