DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Kasım ayı meyveleri nelerdir? Kasım ayından hangi meyveler tüketilmeli?

Soğuk rüzgaların etkisini göstermeye başladığı kasım ayında, dikkat edilmesi gereken faktörlerin en başında bağışıklık sistemi geliyor …

Kasım ayı meyveleri nelerdir? Kasım ayından hangi meyveler tüketilmeli?
15.11.2022
158
A+
A-
velux

Soğuk rüzgaların etkisini göstermeye başladığı kasım ayında, dikkat edilmesi gereken faktörlerin en başında bağışıklık sistemi geliyor. Bağışıklık sistemini mevsimine uygun besinlerle desteklemek bu noktada önemli rol oynuyor. Meyvelerin iyileştirici gücünden faydalanmak da oldukça önemli. İşte kasım ayının en lezzetli meyveleri…

Mandalina

A, C, B1, B,2, B3, B9, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve flavonoid bakımından oldukça zengin olan mandalina, vücuttaki  yaraların ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlıyor. Çeşitli göz hastalıklarına engelleyici olan mandalina, kasım ayının en lezzetli meyvelerinden.

Trabzon hurması

Trabzon hurması veya Cennet hurması, önemli bir C vitamini deposudur. Çeşitli enfeksiyonlarla savaşan, saç ve cilt sağlığına oldukça büyük katkısı olan Trabzon hurması, kasım ayının lezzetli meyvelerindendir. 

Portakal

İçeriğindeki zengin C vitamini sayesinde, kansere neden olan serbest radikallerle savaşan portakal, bağışıklık sistemini korurken göz sağlığına da olumlu etkilerde bulunuyor. Portakal, kasım ayında tüketilebilir. 

Ayva

A, B, C vitaminleri ve potasyum bakımından zengin olan ayva, vücudu virüslere karşı korurken, kalp damar sağlığına da olumlu etkilerde bulunuyor. Antioksidan içeriğiyle kansere karşı da savaş açan ayva, kasım ayında tüketilebilir. 

Greyfurt

B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfat içeren greyfurt, felç riskine karşı koyurucu rolde oynuyor. Bağışıklık sistemini destekleyen ve sindirim sistemini iyileştiren greyfurt, kasım ayının en lezzetli meyvelerinden.

Bal kabağı

A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor bakımından zengin olan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsak haraketlerini de düzenleyen bal kabağı, kasım ayının en lezzetli meyvelerinden.

Nar

C vitamini, antioksidan ve fenolik bileşenler açısından zengin olan narın kansere karşı koruyucu etkisi var. Kalp damar hastalıklarının riskini de azaltan nar, kasım ayının en lezzetli meyvelerinden.

Muz

Oldukça zengin bir lif, potasyum, antioksidan, B6 ve C vitamini kaynağı olan muzun, kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi var. Kan şekerini dengeleyen ve sindirim sistemine destek olan muz, kasım ayında tüketilebilir. 

Armut

A, B1, B2, K ve C vitaminleri  açısından zengin olan armut, yüksek tansiyonu dengelerken, kalp damar hastalıklarına karşı da koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanama bozukluklarına iyi gelen armut, kasım ayında tüketilebilir.

Elma

A, B, B6, C, E vitaminleri, demir, fosfor ve bakır mineralleri bakımından olduça zengin olan elma, yorgunluğu azaltmaya yardımcı oluyor ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini destekleyen ve demir emilimini artıran elma, kasım ayında tüketilebilir.

Bodrum Ev Emlak