DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Sulama Sistemlerine Yönelik Hibe

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Sulama Sistemlerine Yönelik Hibe
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Sulama Sistemlerine Yönelik Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir tebliğle, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerine yönelik hibe imkanları genişletildi. Tebliğde yapılan değişiklikle, tarla içi damla sulama sistemleri, yağmurlama sulama sistemleri, mikro yağmurlama sulama sistemleri, yüzey altı damla sulama sistemleri ve diğer birçok sulama sistemine sağlanacak destekler artırıldı.

Bu kapsamda, hibeye esas mal alım tutarı 3.000.000 TL’ye kadar olan projeler için KDV hariç %50 hibe desteği verilecek. Hibeden faydalanmak isteyen başvuru sahiplerinin 22 Şubat 2024 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Projelerin başvuru süreci 9 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, belirtilen tarihte mesai bitiminde sona erecektir.

Tarım sektörüne önemli bir destek sağlayacak olan bu tebliğ değişikliği, sulama sistemlerinin modernleştirilmesini teşvik ederek verimliliği artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak : Tarım İl Müdürlüğü

velux