DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Koç Holding’in kâr açıklamasına TKP Merkez Komite üyesinden tepki

Koç Holding’in kâr açıklamasına TKP Merkez Komite üyesinden tepki
A+
A-

Koç Holding’in geçtiğimiz gün açıkladığı kâr oranlarıyla ilgili Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Selahattin Kural, “Hızlıca yoksullaştığımız günlerde patronlar sürekli kâr etmeye devam ediyor, onlar kâr ettikçe biz yoksullaşıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Koç Holding’in yılın ilk 6 ayı için 22 milyar lira net kâr açıkladığına dikkat çeken Kural, “Bankacılıktan, sanayiye, petrokimyadan, enerjiye bütün sektörlerde kâr gelirlerini arttırdığını övünerek anlattılar. Kârlarını katlayanlar sadece onlar değil. Bütün patronlar sırayla ne kadar zenginleştiklerini gösteriyorlar. Bir yandan kriz var, belirsizlikler arttı dediler, diğer yandan katladıkları kârlarını gözümüze soktular.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin önemli işletmelerine özelleştirmeler aracılığı ile el koyulduğu, emekçilerin sömürüldüğü, yer altı ve yer üstü bütün zenginliklerin büyük sermaye gruplarının çıkarları için kullanıldığını söyleyen Kural, “tüm bunlar nasıl zenginleştiklerini ortaya koyuyor” dedi.

Zenginliğin eşit bölüşüldüğü bir ülke için mücadeleye devam

Zenginliklerin eşit bir şekilde bölüşüldüğü, refah içinde bir ülke için mücadeleye çağrı yapan Kural şunları söyledi:

“Koçların, Sabancıların ve diğer bütün patronların kârlarının artması artan hayat pahalılığının nedenidir. Bu kârlar, milyonlarca emekçinin yoksullaşmasıdır. Bu kârlar korunsun hatta daha da artsın diye, temel ihtiyaçlarımız olan elektrik, doğalgaz, gıda, kira ve diğer tüm ürün ve hizmetlerin fiyatlarına çok büyük zamlar yapıldı. Açıkça kriz fırsatçılığı yaptılar. Patronların zenginleşmesi bizim daha da fakirleşmemiz anlamına gelmektedir. Biz, yoksulluğun, sömürünün ortadan kalktığı, zenginliklerin eşit bir şekilde bölüşüldüğü bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Aktur tatil sitesi