DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Liman İçin Yeni Yerler Önerdi

Liman İçin Yeni Yerler Önerdi

Liman İçin Yeni Yerler Önerdi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turgutreis’te yapılması gündemde olan Sahil Güvenlik Limanı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yeni yerler önerdiğini söyledi. 

Bodrum Kent Konseyi Kıyı Tespit Komisyonu, 2019 Yılı yaz aylarındaki kıyı işgallerini yerinde tespit edip sunum yaptığı dünkü toplantıda Sahil Güvenlik Limanı gündeme geldi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda Muğla Çevre Platformu Bodrum Meclisi Eş Sözcüsü Umay Karabaş’ın sorusu üzerine katılımcılara bilgiler aktaran Başkan Aras, Liman ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yeni yerler önerdiğini aktararak şöyle dedi:

“Geçen Ankara’ya gittiğimde İçişleri Bakanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ile görüştüm. Bunun burada yapılamayacağını, yasal bir dayanağı ya da çevresel bir dayanağı olmadığını, buranın bir turizm aksı olduğunu, yaklaşık 6-7 bin yatak olduğunu, arka tarafın kamusal alan olduğunu ve meskun mahal olduğu için alternatif yerler önerdim. Şimdi o süreç devam ediyor. Onlar, benim önerdiği yerleri Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte inceliyorlar.”

Önceki dönem belediye meclisinin Sahil Güvenlik Komutanlığı’na karakol yapımı için belediye hizmet alanı tahsis ettiğini hatırlatan Ahmet Aras, “Orada şöyle bir hata yapılmış; ilk başta Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bir karakol yapılacak diye belediye hizmet alanı verilirken, orada bir karakol yapılırken, tek başına bir karakolun sahilde ne işi var. Bunun arkasının geleceği tahmin edilmeliydi. Böyle bir şey yapılmamış. Orası direkt olarak meclis kararı ile karakol yapılmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsis edilmiş. Sonrasında da başımıza gelen bu. Arkasından 140 dönümlük bir liman önümüze çıktı ama biz bunun karşısındayız, davalar açıldı, itirazlar yapıldı. Ama bütün bunlara rağmen başarılı olamayabiliriz. Çünkü direkt devlet güvenliğinden bahsediyorlar ama biz elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Alternatif yerler gösterdik. ‘Biz buraya karşıyız’ diye kimsenin karşısına çıkmıyoruz. Giderken olası, yapılabilecek yerleri de sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan TURK-DAY Derneğince change.org adresinde “Turgutreis’e Askeri Sahil Güvenlik Limanı yapılmasın” talebiyle 2 ay önce başlatılan imza kampanyasında imza sayısı 5 bine yaklaştı.

polat-galle