DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Mavi Yolculuk

Mavi Yolculuk
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Deniz tutkunlarının vazgeçilmezlerinden olan mavi yolculuk aslında ilgi çekici bir geçmişe dayanıyor. 3 önemli edebiyatçımız tarafından literatüre kazandırılmış mavi yolculuk kavramı Halikarnas Balıkçısı olarak da bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın bir sürgün hikayesi olarak başlamıştır. Sürgün yıllarında Bodrum’un eşsiz doğası ve tarihi ile tanışan ünlü yazar ilerleyen yıllarda yazar arkadaşları Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Azra Erhat’ı da bu maceraya dahil etmiştir. Bu değerli isimlerin hepsi eserlerinde mavi yolculuğa yer vermiştir. Özellikle Azra Erhat’ın ilk olarak 1957 yılında yayınladığı ve 1962, 1979 yıllarında kapsamını genişlettiği eseri mavi yolculuk, bu kavramın kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Günümüzde turizm sektörünün lokomotifleri arasına giren mavi yolculuk, ülkemizde nisan ayı sonundan ekim ayı sonuna kadar gerçekleştirilmektedir. Bodrum, Datça, Marmaris, Bozburun, Göcek, Fethiye, Kaş, Kalkan, Kekova, Antalya limanlarından başlayarak onlarca farklı rota seçeneği ve yüzlerce farklı yapıya sahip tekne kiralama ile sektörde hizmet vermektedir.

Kiralık tekneler ile her bütçe ve kaliteye göre, belirlenen tarih aralığında, kalabalık bir grup veya tek aile olarak yat kiralama yapabilirken aynı zamanda büyük bir gulet ile birbirini tanımayan birçok misafirimize kabin kiralama imkanı sunulmaktadır.

Mavi Yolculuk Organizasyon Yatçılık Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 25 yıldan bu yana yatçılık ve turizm sektörlerinde hizmet vermiş deneyimli bir ekip tarafından Fethiye merkezli olarak 2021 yılında kurulmuştur.

Misafir memnuniyeti esas alınarak, fiyat – kalite endeksi doğrultusunda ilerlediğimiz bu yolda sahibi olduğumuz filomuza ait gulet kiralama yanı sıra mavi yolculuk hizmeti veren birçok tekne ile de iş birliği içinde bulunmaktayız.

Dünyada ve ülkemizde pandemi sonrası oluşan ekonomik zorluklar ve yeni virüs endişeleri yaşayan misafirlerimizi bölge olarak çok daha şanslı olmamıza rağmen gayet iyi anlamaktayız. Bu süreçte misafirlerimizin fırsat yaratıp planladıkları tatillerini mutlu, kusursuz ve güzel anılarla tamamlamalarını hedefleyerek yolumuzda ilerlemekteyiz.

Eğer sizler de doğayla iç içe, huzurlu, dingin ve mutlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, mavi yolculuğu deneyimlemenizi öneririz…