DOLAR
32,4297
EURO
34,4575
ALTIN
2.489,12
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Mimar CV Örnekleri

Mimarlık sektöründe profesyonel bir kariyer inşa etmenin ilk adımı etkili bir CV hazırlamaktır.

Mimar CV Örnekleri
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Mimar CV örnekleri arıyorsanız doğru adrestesiniz. Farklı mimarlık alanlarına özel CV örnekleriyle kendi CV’nizi rahatça oluşturabileceksiniz.

Size yol gösterecek mimar CV’si örnekleri ile nasıl bir özgeçmiş hazırlamanız gerektiği noktasında ayrıntılı bilgi edineceksiniz.

Mimar CV’si Nasıl Olmalı?

Mimarlık sektöründe profesyonel bir kariyer inşa etmenin ilk adımı etkili CV hazırlamaktır. Mimarlık; kazanması, eğitiminin tamamlanması ve icra edilmesi zor bir meslektir.

Emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız kurumsal firmalara başvuruda bulunurken mimar CV hazırlama kurallarına dikkat etmelisiniz.

Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Kesinlikle mimar CV şablonları arasından herhangi birini aynen uygulanmayın. İlham alabilirsiniz fakat bunları kendinize göre uyarlamalı, özgün bir CV oluşturmalısınız.
  • CV’nizde imlâ kurallarına ve bilgilerin doğruluğuna, tutarlılığına dikkat edin.
  • Başvuru yapacağınız kurumu iyi araştırın. Her şirket farklı çalışma stiline sahiptir. Onlara doğru hitap edebilmek ve özgeçmişinizi firmaya göre hazırlamak için detaylı bilgi toplamaya ihtiyacınız vardır. Her firma için aynı şablonu tercih etmekten kaçının.
  • Uzun paragraflar kullanmayın.
  • Seçtiğiniz yazı fontu kolay okunabilir olsun. Ne çok büyük ne de çok küçük yazmayın.
  • İnternet adresleri dışında hiçbir ifadenin altını çizmeyin. Kelimelerin veya cümlelerin altını çizmek hoş bir görünüm oluşturmayacaktır.
  • Önyazı yazmayı unutmayın. Önyazı, bir CV’yi okunmaya değer kılan giriş bölümüdür. Burada kendinizi birkaç cümle ile anlatmalı, iş verenlere aradığı her şeyi CV’nizde bulabileceklerinin sinyalini vermelisiniz.
  • Eğitim ve iş bilgilerinizde ters kronolojik sırayı takip edin.
  • Katılım sağladığınız mimarlık programları varsa bunları bildirin. Meslekî eğitimlerinizi, bu eğitimlerin ardından kazandığınız sertifikaları ekleyin.
  • Mimar CV’si nasıl hazırlanır? Diye merak ediyorsanız kullandığınız programların çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Çizim programlarını profesyonel anlamda kullanabiliyor olmanız, bunu CV’nizde belirtmeniz gerekir. Öte yandan, Microsoft Office programlarına da hâkim olmalı ve CV bilgilerinizde buna yer vermelisiniz. Yetenekler / Beceriler kısmında hangi programları iyi kullandığınızdan bahsedebilirsiniz. CV’nizin daha etkili olması için, kullanmayı bilmediğiniz programları yazmaktan uzak durmalısınız.
  • Yabancı dil bilmemek, mimarlar için büyük bir eksiklik demektir. Yabancı diliniz varsa bu hususta kapsamlı bilgi vermeye özen gösterin.
  • Mimarlar için CV örnekleri incelendiğinde bazılarının fotoğrafsız olduğunu görebilirsiniz. Fakat bu, CV’nizde fotoğraf olamayacağı anlamına gelmez. Dilerseniz özgeçmişinizi fotoğraf ile daha farklı kılabilirsiniz. Ancak bu fotoğrafın en fazla 6 ay önce çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Güncel olmayan, eski veya gayr-i ciddi fotoğraflarınızı kullanmamalısınız.
  • CV’nizde fotoğrafa yer verecekseniz bunun profesyonel bir şekilde, iyi aydınlatılmış bir ortamda çekilmiş olmasına özen gösterin. Yüksek çözünürlüklü, kaliteli, gereksiz öğeler içermeyen bir fotoğraf kullanın.
polat-galle