DOLAR
32,5093
EURO
34,9923
ALTIN
2.436,25
BIST
9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Nar kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! İşte nar ve nar kabuğunun az bilinen 10 faydası

Kişiyi uzun süre tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan, lif bakımından da zengin olduğu bilinen nar, besin değerleri oldukça yüksek olan bir …

Nar kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! İşte nar ve nar kabuğunun az bilinen 10 faydası
26.10.2022
173
A+
A-

Kişiyi uzun süre tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan, lif bakımından da zengin olduğu bilinen nar, besin değerleri oldukça yüksek olan bir gıda olarak bilinmekte. Yaklaşık 1 su bardağı nar  7 gram civarı life denk gelmekte. 2012 senesinde konu ile ilgili yapılan bir araştırma obezite riskini azaltan meyveler arasında ilk sırada narın yer aldığı ve içerdiği antioksidan ve polifenollerin vücuttaki fazla yağları yaktığı bilgisi ortaya konmuştur. İşte narın az bilinen faydaları…

Narın az bilinen faydaları şaşırtıyor!

1) Nar, günlük kalori oranını dengede tutmakta ve obezite ile savaşmaktadır. Ayrıca vücudun enerjisini de yükseltmektedir.

2) Yapılan önemli pek çok araştırmada nar kabuğunun meme kanserinin ilerlemesini durdurduğu ortaya konmuştur. Özellikle nar suyu tüketilmesi tavsiye edilirken, narın aslında kabuklarının da inanılmaz faydaları olduğu bilinmekte.

3) Narın içerisinde ve kabuklarında yararlarıyla bilinen flovanoid, vitamin, polifenol, antosiyanin ve tanin maddeleri bulunmaktadır.

Nar kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor! İşte nar ve nar kabuğunun az bilinen 10 faydası

4) Uzma isimler hiç kullanılmadan çöpe atılan nar kabuklarının kandaki kötü kolesterolü azaltmada etkili bir besin olduğunu ifade ediyor.

5) Nar, kandaki oksitlenmeyi önlüyor ve kan yapıcı hücreleri artırarak, kalp ve damar sağlığını koruyor. Arıca kansızlığı da önlüyor.

6) Nar, grip ve üst solunum yolları hastalıklarının yaşanma riskini düşürüyor.

7) Nar, kandaki trombosit hücrelerini yeniliyor ve ödem gibi rahatsızlıkları engelleyerek romatizma ve eklem ağrılarını gideriyor.

8) Nar suyu vücuttaki tüm toksinleri idrar yolunu temizliyor.

9) Nar tanelerinin üzerine tuz dökerek yediğinizde de damar tıkanıklığı riskini yüzde 70 azaltmış olmaktasınız.

10) Nar, ciltteki ölmüş deriyi yenilemekte ve akne ile sivilce oluşumunu azaltmaktadır.

 

Bodrum Ev Emlak