DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: Süper Kupa ve Arabistan planı, yeni format!

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa’nın Türkiye’de oynanması konusunda ortak karar alsa da, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Arabistan ile Süper Kupa organizasyonu konusunda yaptıkları iş birliği görüşmesinin detaylarını açıkladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: Süper Kupa ve Arabistan planı, yeni format!
A+
A-
velux

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa maçlarının Suudi Arabistan ile birlikte gelecek beş yıl süresince dörtlü turnuva formatında gerçekleştirilmesi hakkında görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın divan kurulu üyeleri, iki takım arasında oynanacak Süper Kupa maçının Türkiye’de düzenlenmesi konusunda ortak görüş bildirmişti. Ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklama ile Arabistan planı konusunda geri adım atılmadığını gösterdi.

“ÜLKELERİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ”

Katıldığı bir panelde konuşan Mehmet Büyükekşi, “Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde futbol son derece etkili, bu nedenle ülkelerin tanıtımı açısından da futbol büyük önem taşıyor. Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını 5 yıl boyunca dörtlü bir turnuva olarak düzenleme formatı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu modeli, İtalyanlar ve İspanyollar da Kral Kupası maçlarıyla yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Cumhuriyet’in 100. yılında TFF olarak dünya çapında kutlamalar yaparak Türkiye’yi tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

“KARDEŞ ÜLKEMİZİN YANINDAYIZ”

Büyükekşi, Suudi Arabistan’ın futbola yaptığı yatırımlara ve önemli transferlere dikkat çekerek, bu ülkenin futbolda önemli bir konuma geldiğini vurguladı.

Ayrıca, “Almanya, Abu Dabi ve Suudi Arabistan ile görüştük. Suudi Arabistan bizim için önemliydi çünkü dünyanın gözü Suudi Arabistan’da. 2034 yılında Dünya Kupası için başvurularını yaptılar. Biz de bu çalışmalarında kardeş ülkemizin yanınızdayız. Biz de Süper Kupa’nın dünyada birçok televizyon kanalında gösterilmesini sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamalarını tüm dünyaya göstermiş olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz dünya sıralamasında Süper Lig’in 6. sıraya yerleşmesi. Ligimiz çok çekişmeli ve önemli maçlara sahne oluyor. Bunu yurt dışında da sergilemek istiyoruz. Takımlarımızın dünya markası olmalarını, tüm dünyadan taraftarları olmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin İtalya ile birlikte 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2032) düzenleyeceğini anımsatarak, organizasyonun önemini vurguladı.

Başkan Büyükekşi, Türkiye’nin şampiyonanın ev sahipliğini yapacak yeterlilikte olduğunu belirterek, “EURO 2032’yi aldık ve tüm şartlarımızın yeterli olduğunu tüm dünya görmüş oldu. 2032 yılında Avrupa Şampiyonası’nı İtalya ile ortak olarak Türkiye’de düzenleyeceğiz. Antalya, Bolu ve Afyon gibi şehirlerimiz dünya çapında futbolcuları ağırlamaya hazır. Otel ve altyapı konusunda hazırlıklarımız tamam, önümüzdeki dokuz yıl boyunca da çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

KULÜPLERİN ŞİRKETLEŞMESİ

Büyükekşi, ayrıca Türk futbol kulüplerinin şirketleşmesine de değindi. Fransa, ABD ve İngiltere’deki futbol kulüplerine yabancı yatırımcıların ilgisini örnek vererek, “Özellikle Fransa, ABD ve İngiltere’de birçok kulübe yabancı yatırımcılar yatırım yapmış durumda. Türkiye’de de Göztepe ile bir ilk başlamış oldu. Bu konuyu önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. (AA)

velux
ETİKETLER: , , , ,