DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Tüm bildiklerinizi unutun! Aralıklı oruç adım adım ölüme götürüyor

Son zamanlarda popüler hale gelen kilo vermede etkili olan bir yöntem Aralıklı oruç diyeti “Sağlığa zararlı mı” sorularıyla zihinleri meşgul ederken ABD’de yapılan ve 24 bin kişiyi inceleyen bir araştırma bu diyete başlamak isteyenleri düşündürebilir. Araştırma sonucunda diyetin erken ölüm riskini artırabilir.

Tüm bildiklerinizi unutun! Aralıklı oruç adım adım ölüme götürüyor
A+
A-

Adından da anlaşılacağı gibi Aralıklı oruç diyeti, oruca çok benzer. Tek farkı yemek yemediğimiz saatlerde kalorisi olmayan sıvıları tüketmek. Bu diyette günün belirli saatine kadar sadece kalorisiz sıvılar tüketip belirli saatlerde de istediğiniz gibi beslenme halini sıklıkla görüyoruz.

 

Aralıklı orucun tüm dünyada farklı uygulamaları var. Gün içinde 8 saat açlıktan 24 saatlik açlığa kadar çıkabiliyor bazı yerlerde bu saatleri de aşabiliyor. Aralıklı oruç, daha önce birden fazla hastalık riskinin azalmasıyla da ilişkilendirildi. Sağlıklı olarak adlandırılan bu diyet şekliyle alakalı Amerika’da ezber bozan bir araştırma gerçekleşti.

 

Son çalışmaya göre kahvaltıyı atlamak kalp hastalıklarından ölme riskini artırdığı, öğle yemeği veya kahvaltıyı kaçırmanın ise tüm nedenlere bağlı ölüm riskini artırdığı görüldü. Araştırmacılar, insanlar egzersiz yapsa, sağlıklı beslense ve nadiren sigara ya da alkol kullansa bile sonuçların aynı olduğunu iddia ediyor.

 

Uzmanlar, aralıklı oruç yapanların genellikle tek seferde daha fazla yiyecek tükettiklerini ve bunun da zamanlar hücrelere zarar verebileceğini söylüyorlar.Ancak araştırma ekibi, diğer yaşam tarzı ve genetik faktörleri eleyemediklerinden bu diyetin erken ölümlerde rol oynadığını kesin olarak söylemek için henüz çok erken olduğu konusunda da uyardı.

 

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics’te yayınlanan çalışmada araştırma ekibi, ABD genelinde 40 yaş üstü 24 bin 11 kişinin verilerini analiz etti. Analiz edilen kişiler 1999’dan 2014’e kadar süren ve onlara iki yılda bir diyet, genel sağlık, hastalık ve davranışlar hakkında sorular sorulan ulusal düzeyde temsili bir ankete zaten katılmışlardı.

 

Katılımcıların yüzde kırkı ortalama olarak günde üç öğünden az yemek yedi. Anket cevapları tıbbi kayıtlarıyla bağlantılıydı. Genel olarak, çalışmanın sonunda 878’i kalp problemlerinden kaynaklanan 4 bin 175 ölüm meydana geldi.

ETİKETLER: ,