DOLAR
32,5993
EURO
34,7973
ALTIN
2.495,14
BIST
9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Yatırımcı gelmeyince rant satışı başladı

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan Ankara’nın rantı en yüksek yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Yatırımcı gelmeyince rant satışı başladı
velux

Yurt dışından para bulamayan iktidar, gözünü yeniden şehir merkezlerindeki kıymetli arsa ve arazilere dikti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve üzerine Dışişleri Bakanlığı binası yapılması için uzun süredir bekletilen 132 bin metrekarelik (132 dönüm) değerli arsayı özelleştirme kapsam ve programına aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, MHP genel merkezinin karşısında yer alan ve iki ayrı parselden oluşan arsa satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğince uygun diğer tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanması yöntemiyle özelleştirilecek.

KAT YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞEBİLİR

Üzerinde Dışişleri Bakanlığı’nın arşiv binasının da yer aldığı Çankaya’nın Karakusunlar semtindeki arsanın özelleştirme sürecinin en geç 2027 sonuna kadar tamamlanmasına karar verildi. Arsanın özelleştirilmesinden elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığı’nın yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanması amacıyla Hazine nezdinde Dışişleri adına açılacak hesaba aktarılacak. Üzerine kamu binası yapılacak arsanın satılmasına karar verilmesi nakit sıkışıklığının kanıtı olarak gösteriliyor Özelleştirilecek arsa 114.5 ve 18 dönümü kapsayan iki ayrı parselden oluşuyor. Arsanın küçük parselinde Dışişleri’nin arşiv binası, büyük parselde ise ağaçlar bulunuyor. Arsa imar planında emsal 1.75, kat yüksekliği 10 kat olarak görünüyor. Ancak özelleştirme sürecinde kat yüksekliği ve emsalin, rant değerini artıracak şekilde değiştirilmesi bekleniyor.

İstanbul’da 17 ilçede satış

İktidar birçok kamu varlığının özelleştirilmesi için hazırlık yaparken CHP eski milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’un 17 ilçesindeki birbirinden kıymetli arsanın satışı için harekete geçildiğini söyledi. Tekin, arsaların İstanbul’un Silivri, Sarıyer, Eyüpsultan, Çatalca, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Ümraniye, Maltepe, Tuzla, Kartal, Beylikdüzü, Sancaktepe, Şile, Beykoz ve Eyüp ilçelerinde olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı da Urla’daki 9 dönümlük zeytinliği satışa çıkardı.

 

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,