DOLAR
32,3110
EURO
35,1685
ALTIN
2.281,60
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

‘YILLIK YÜZDE 200 ZAM KABUL EDİLEMEZ’

‘YILLIK YÜZDE 200 ZAM KABUL EDİLEMEZ’
polat-galle

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, artan çimento fiyatlarını boykot etmek amacıyla 24 Eylül’e kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’na (İMKON) destek kararı aldı.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, artan çimento fiyatlarını boykot etmek amacıyla 24 Eylül’e kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)’a tam destek vereceklerini açıkladı.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile 6’ncı Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb.) Başkanı Menaf Kıyanç ve komite üyeleri 15 gün boyunca inşaatları durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

‘YILLIK YÜZDE 200 ZAM KABUL EDİLEMEZ’

MUTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, inşaat sektöründeki maliyetler arasında ciddi bir yer tutan çimento ve türevleri ürünlere, son bir yıl içerisinde gelen yüzde 200’lük zam yapıldığı ifade edildi. “Bunu kabul etmek mümkün değil” denilen açıklamada, “Çünkü bu orantısız zamlar hem inşaat sektöründeki firmaları hem de nihai tüketiciyi mağdur ediyor. Yükselen afaki maliyetler sektörün küçülmesine, nihai tüketicinin de alım gücünün kaybolmasına neden oluyor” ifadelerine yer verildi.

Bu yüzden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak İMKON’un aldığı boykot kararının desteklendiği duyuruldu.

İMKON: ÜRETİMİ KISIP, FİYATLARI ARTIRIYORLAR

Çimentocularla masaya oturmak istediklerini ancak olumlu yanıt alamayınca bu kararın kaçınılmaz olduğunu ifade eden İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu ise,

“Üretim kapasitesi 115 milyon ton. 80 milyon tonluk üretim var. Bazıları ‘yurt dışına sattığımızdan dolayı tedarik sorunu yaşıyoruz’ diye açıklama yapıyor. Bu, yurt dışına sattığın için tedarik sorunu değildir, bu içeride üretimi kısıtlayarak fiyatı artırma politikasıdır. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

Aktur tatil sitesi