DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
polat-galle

Bodrum’da ulaşım sorunu olan bir evde yalnız yaşayan 51 yaşındaki Sezai Özgenç, çoklu organ yetmezliğinden yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Turgutreis, İslamhaneleri Mahallesi’nde tarla içerisinde ve ulaşım sorunu olan bir evde yalnız yaşayan engeli nedeniyle malulen emekli olan Özgenç, ilgisizlik ve bakımsızlıktan hastaneye kaldırıldı. Yalnız başına bireysel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Özgenç’in bir bakımevine alınması gerektiği, bugün evine yapılan ziyarette ortaya çıktı. Diğer yandan bu akşam saatlerinde evinde fenalaşan Özgenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

60 Yaşından küçük olduğu için Sezai Özgenç’in bakımevine yerleştirilemediği bildiren Turgutreis Engelliler kültür Sanat Gençlik Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği (Engençder) Temsilcisi Ali Peltek, “Sezai Özgenç adlı arkadaşımızı yıllardan beri tanırım.” diyerek Arena Bodrum Haber’e şu açıklamaları yaptı:

“İlk önce bana bireysel olarak başvurduğunda 2022 sayılı yasadan istifade edebilmek için engellilik durumunu tespit ettik. Kısmi bir güvenceye sahip oldu. Akabinde yasal değişiklerle ve kardeşlerinin de yardımıyla SGK’dan askerlik borçlanmasıyla emekli oldu. Arkadaşımız şeker hastalığından muzdaripti. Çoklu organ yetmezliğinden dolayı diyalize giriyordu. Nihayetinde kadavradan böbrek nakli yapıldı. 2 ay boyunca hastanede kaldı. Evini de sattı ve kirası uygun olduğundan dolayı çok ücra ve sapa bir yerde ev tuttu. Ambulans bile adresi bulmakta zorlanıyor. Buna mukabil bir de ambulans eve ulaşmaya çalışırken çamura saplanıp mahsur kalıyor. Kardeşleri de uzak bir yerde olduğu için ilgilenemiyorlar.”

Tıbbi bakım alabilecek bir yerde yaşaması gerekiyor…

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Bodrum İlçe Müdürlüğü ile bir ön görüşme yaptık. Gerekli kriterleri söylediler. Bakımevi ve huzurevine yatırılabilmesi için 60 yaşında olması lazım. Fakat 51 yaşında olduğunu beyan ettik. Şu an bir ara formül bulunmaya çalışılıyor. Arkadaşımızın organ baskılayıcı ilaçlarını her gün kullanması lazım. Durumu içler acısı vaziyette. Sistemin bu duruma bir refleks geliştirip anında müdahale etmesini ve bürokratik hantallıkların aşılmasını temenni ediyoruz.”

Engençder Engelli Temsilcisi Ali Peltek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bodrum İlçe Müdürlüğünün kendisine ulaşarak, Sezai Özgenç’le ilgili acil olarak yapılabilecekler konusunda bilgi alışverişinde bulunduğunu da ifade etti.

Arena Bodrum Haber

velux