DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Fikret Öztürk İN , Ali Ağaoğlu OUT…

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi yarattığı algı ile, tüm çalışmalarını başarılı gibi gösterme konusunda mahir. Ülke nasıl yönetiliyorsa, Bodrum’da aynı şekilde yönetiliyor.

Merkezi iktidar sağcı, yerel yönetim solcu..

Yapay algılar yaratılarak, herkes kendisini başarılı olarak göstermek istiyor. Yapıyormuş olmakla yapmanın birbirinden farklı şeyler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Gerçekten Bodrum’da bir şeyler yapılıyorsa günlük hayatımıza bir etkisi olması gerekmez mi? Merkezi iktidar ile yerel yönetim el ele vermiş, “Bodrum’un ayarlarını nasıl bozarız” diye çabalıyorlar. Kısmen de olsa başarılılar.

Bodrum Belediyesi’nin son yerel seçimlerden bu yana yaptığı tüm icraatları incelerseniz, yapıyormuş gibi yapmanın ötesine geçememiştir.

Bodrum ve kısmen ülke gündeminde tartışılan, Ali Ağaoğlu’nun Milas’ta gerçekleştirmek istediği projenin, Ahmet Aras tarafından gündem yapılmasını eleştirmiş ve ardındaki gerçeği sorgulamıştım.

Belediye Başkanı Ahmet Aras’a Bodrum sınırları dar geliyor sanırım. Karya Bölgesinin hamiliğine soyunuyor gibi, belki önümüzdeki dönem Büyükşehir belediye Başkanlığı’na hazırlanıyordur.

Kendi görev sınırlarında merkezi iktidar tarafından satılan, başkanı olduğu belediye tarafından ruhsatları verilen yerleri göz ardı edip, Bodrum’da her şey süt limanmış gibi, yetkisi olmayan alanda boy göstermesi bana garip gelmişti.

Ahmet Aras kendi sosyal medyasında Ali Ağaoğlu’na ait projeyi üç kez gündem yaptı. Konu bir taraftan kamuoyunda tartışılırken yeni bir gündem yaratmak istedi lakin, kimse üzerinde durmadı.

Ali Ağaoğlu’na “bir sağ, bir sol, bir aparkat vuruş, nasıl vurdum ama Fikret abi.” gibi bir paylaşım…

Ahmet Aras’ın, Ali Ağaoğlu’nu yerdikten sonraki paylaşımın son kısmı ;

“Bodrum sevdasından ve Bodrumspor AŞ’nin büyük hissedarı olmalarından, mutluluk duyuyorum. Teşekkürler Sayın Fikret Öztürk.. Teşekkürler Sayın Nurten Öztürk.. Ülkemize ve Bodrum’a kattığınız, katmakta olduğunuz, her türlü değer için.”

Fikret Öztürk’ü tartışılır hale getirmek için hedefe koyma fikri Ahmet Aras’a ne gibi bir fayda getirir bilemem. Evet Bodrumspor A.Ş nin sahibidir kendisi, peki başka nelerin sahibidir Bodrum’da.

Regnum Golf Country Bodrum, 1 Milyon 450 bin metre kare alan üzerine kurulu bir tesis, sanmayın ki turizm tesisi, konaklama üniteleri hariç, sattığı ve satışa sunduğu villalarda mevcut.

Bir dönem Bodrum’da en çok tartışılan Golf Sahası projesidir. Zamanın DYP’li Belediye Başkanı ve CHP’li meclis üyelerinin onayı ile imara açılmış ve ruhsatlandırılmış bir alandır. O dönemde plana el kaldıran meclis üyelerinden birisi, halen meclis üyesidir.

Kim ne aldı bilmem, kim kime ne verdi bilmem, ama rivayet bu ya çok şey dönmüş.

Ali Ağaoğlu ve Fikret Öztürk’ün projelerinin benzer özellikleri vardır. Biri büyük biri küçük zararsa, zararın büyüğü küçüğü olmaz.

Neden Ali Ağaoğlu ötekileştirilirken, Fikret Öztürk ön plana çıkarılmak istenmektedir.

Ali Ağaoğlu’nun projesi, Fikret Öztürk’ün gerçekleştirdiği projeyi ikinci plana mı atacaktır? Fikret Öztürk yerel bir firma mıdır? İkametgahını alarak Bodrumlu olmuş mudur? Sahibi olduğu firmaların merkezi Bodrum’da mıdır? Sorularını sormalı.

Saydıklarım gerçekleşmediyse, “neden Bodrumspor’u Fikret beye yani Bodrumlu olmayan birisine sattınız?” diye sormanın sakıncası yoktur diye düşünüyorum.

Bodrum’da Fikret Öztürk’ün nimetlerinden kimler yararlanıyor dersiniz, neyse konumuz aslen Fikret Öztürk değil.

Fikret Öztürk in, Ali Ağaoğlu out…

Çifte standart buna denir. Bodrumda her iş çifte standart’ a bağlanmış, bir koşula bağlı olmadan, o anki eşref saatine bağlı bir davranış sürüp gitmekte.

Ne Ali Ağaoğlu ile nede Fikret Öztürk’le bir tanışıklığım yok, ancak biri iktidarın adamı diğeri sol kökenli algısı yaratılması dahi abesle iştigaldir. Sermayenin partisi olmaz. Yerelde yada merkezde kim iktidarsa onunla kol koladır sermaye, aksi düşünülemez.

Ahmet Aras övgüde Koç Grubunu unutmuş, arkanı ne kadar sağlam gösterirsen o kadar güçlü görürsün kendini. Bakalım Amerikan Hastanesinin tadilat ruhsatı hangi standart’ a göre verilecek.

Nereden çıktı demeyin, Koç Grubu nede olsa Fikret Öztürk’ün ortağı…

Hadi bakalım Başkan Aras, Ali Ağaoğlu’nun projesini nasıl engelleyecek görelim. BOTAV olarak Rus ortaklarıyla yaptıkları yatırıma benzemesin sonu.

Ali Ağaoğlu, Yalıçiftlik’te bulunan arsasına inşaata başlasa “İN” olur mu acep ?

Vesselam

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları