DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi

Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi
29.04.2020
723
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

YouTube, videolarınızı yayınlayabileceğiniz tüm platformların kuşkusuz en iyisidir. Ancak, YouTube’da çok fazla rekabet olduğunu unutmamak gerekiyor. Peki, YouTube emlak sektöründe satışları nasıl artırır?

İşte gayrimenkul sektöründe fark yaratmak için YouTube kanalınızda yapmanız gerekenler…

Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi
Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi

Satılık ev videolarıyla başlamayın

YouTube aslında emlak ilanlarının arandığı bir mecra değil bu nedenle burada varlığınızı geliştirmenin ilk aşamalarında satılık konut videosu yayınlamaktan kaçınabilirsiniz. Daha çok abone ve görüntüleme sayınızı artıracak videolar yayınlamalısınız. Daha sonra, yeteri kadar takipçiniz olduğunda emlak ilan videolarınızı da eklemeye başlayabilirsiniz.

Çekim kalitesini önemseyin

Videolarınzın profesyonel görünmesi için 4 noktaya odaklanmalısınız; sinematografi, kaliteli prodüksiyon, müzik ve içerik. Çekim, kurgu ve montaj için işin uzmanlarıyla çalışabileceğiniz gibi vaktiniz varsa kendinizi bu konularda geliştirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi
Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi

Sektörünüzle ilgili soruları cevaplayın

YouTube hemen hemen arama motoru gibi çalışır. Kullanıcılar bir arama sorgusu yazar ve bir dizi farklı video arama sonuçları olarak dizilir. Potansiyel müşterilerinizin, bölgenize taşınmadan önce sordukları potansiyel soruların bir listesini yapıp bu soruları yanıtladığınız bilgilendirici bir videon hazırlayabilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi
Gayrimenkul sektöründe etkin YouTube kullanma rehberi

Pratik bilgilere yer verin

Gayrimenkul danışmanı olarak kişisel videolar çekerek gündelik, hayata dair konularla ilgili bilgiler verebilirsiniz. Mesela “Gayrimenkul danışmanları nasıl giyinmeli?”, “Müşterileriyle konuşurken nelere dikkat etmeli?” gibi konularda bilgilendirici videolar çekebilirsiniz.

Aynı zamanda, gayrimenkul danışmanı sadece ev satmak ya da kiralamaya aracı olmaz, verdiği bilgiler ve yönlendirmelerle müşterilerinin hayatına değer de katar. Mesela “Boya badana nasıl yapılır?” Son zamanlarda duvar kağıtları sık tercih ediliyor, bununla ilgili bir video çekerek potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz. Dilerseniz Zingat.com’un YouTube kanalında yayınlanan videoları da inceleyebilirsiniz.

Önerilen videolar

YouTube’daki tüm görüntülemelerin bir kısmı da arama sorgularından gelmiyor. YouTube kullanıcıların normalde ne tür videolar izledikleri, bu videolarla nasıl etkileşimde bulundukları ve temel olarak önerilen bir videoyu tıklama olasılıklarına göre kullanıcılarına yeni videolar önerir.

Videolarınızın kullanıcıların önerilen videolar sekmelerinde görünmesini sağlamak için net bir formül ne yazık ki yok. Ancak izlenen videoların konularını ve sektörünüzle ilgili gündemi takip ederek hedef kitleniz için ilgi çekici videolar oluşturabilirsiniz. Örneğin, “Corana virüs gayrimenkul piyasasını nasıl etkileyecek” çizgisi etrafında bir konu hem gündemi hem de sektörü yakalayacak, dolayısıyla da izlenme oranını artıracaktır.

velux