DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Halil Karahan “Bodrum’da halkımız sizleri sandığı gömecektir.”

Halil Karahan “Bodrum’da halkımız sizleri sandığı gömecektir.”
A+
A-
velux

Bodrum’da yapımına 2016 yılında başlanan 150 yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatının bitirilememesine tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve parti üyeleri inşaat önünde baskın açıklaması yaptı sert tepki verdi.

Yapılan basın açıklaması ;

AKP İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen her zaman olduğu gibi eksik, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıp klasik AKP mantığı ile CHP’li belediyeler çalışmıyor algısını yaratmaya çalışıyor. Son yaptığı açıklamada MUSKİ’nin görevini yapmadığı ile ilgili kaygılarını dile getirmiş. Sizlere hastane inşaatı altyapı sürecini paylaşıyorum. Takdiri sizin vasıtanızla Bodrum Kamuoyuna bırakıyorum.

2020 yılında revize edilen karayoluna paralel altyapı bağlantısı projesi hazırlandı. Devlet Hastanesi inşaatına tekrardan başlanılması üzerine MUSKİ, 24.03.2021 tarih ve 9173 sayılı yazı ile TCK 26. Muğla Şube Şefliğine geçişler için başvuruda bulunmuştur.  24.06.2021 tarih ve 476062 sayılı karayolları yazısı sonrası protokol hazırlanıp, imzalanmıştır.

06.07.2021 tarih ve 20103 sayılı MUSKİ yazısı ile Dünya Bankası projesi kapsamında müşavir ve yüklenici talimatlandırılmıştır. Burada görmüş olduğunuz bütün çalışmalar bir hukuk ve kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Olağan üstü bir durum yaşanmadığı takdirde Aralık 2021 tarihinden öncede bitirilecektir.

Hepinizin bildiği üzere iktidar partisi 19 yıldır Bodrum’a hiçbir kalıcı eser bırakmamıştır. Bunun ezikliği ve bilgi kirliliği ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Ne yaparsanız yapın beceriksizliğini saklayamazsınız. 6 senedir bitiremediğiniz 10 milyon maliyetli Yalıkavak yolu yarım dururken, 11 senedir bitiremediğiniz, 4 bakan, 4 ilçe başkanı eskiten Bitez Gençlik Merkezi’nin durumu meçhulken gündem değiştirme çabalarınız nafile.

Kamu ihalelerinde bir kural vardır. Yapan bellidir, tarihi bellidir ama halkın parasıyla yapılan hastane inşaatının kaç liraya mal olduğunu hiç kimse bilmemektedir. Yatak sayısı belli, firma belli ruhsat tarihi yok. Ne zaman başlamış, 500 takvim günü. Takvim gününün anlamını da açıklasınlar. Bedeli ne kadar? Bütün devlet ihalelerinde, kamu ihalelerinde rakam yazar. Burada rakam yazmıyor. 2017 yılında çıktığında bedeli 42 milyondu. Yüzde 40’ı bitti dediler. Müteahhit ödemeyi aldı, almadı. İhale iptal oldu. 2 senedir çürüyordu. Daha sonra 75 milyon gibi bir rakam söylendi. 75 milyon kalan yüzde 60 için mi, tamamını mı, diğer yapan firmanın bedeli mi ödendi, hepsi muğlak. Burada duruyor. AKP’ye yakışan bu şekilde. Halkın parasıyla kaç paraya yapıldığı, bedeli yazmıyor.

Halkın parasıyla yapılan hastane, halkın parasıyla yapılan hizmetleri sanki buranın sahibiymiş gibi İlçe Başkanı geliyor, videolar çekiyor. Sanırsınız kendi mülküne kendi parasıyla hastane yapıyor. Ayıp bir şey ayıp. Burada yapılan iş halkın parasıyla yapılıyor. Altyapı da halkın parasıyla yapılıyor, arıtma da halkın parasıyla yapılıyor, hastane de halkın parasıyla yapılıyor. Sen sanki kasabanın şerifi gibi buralarda dolaşıyorsun, ‘hastane inşaatı’ devam ediyor. Tabi devam edecek, vergimizi ödüyoruz. Vergisini ödeyen halk, hastaneyi de isteyecek, devlet binasını da isteyecek, arıtmayı da isteyecek

Biz Bodrum halkına güveniyoruz. Bodrum halkı bilinçli ve uyanıktır.

Buradan tekrar AKP yöneticilerine söylüyorum. Sandıklarda görüşürüz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bodrum’da da halkımız sizleri sandığı gömecektir.

Saygılarımla

Aktur tatil sitesi