DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hastanede ödediğiniz fazla ücreti geri alabilirsiniz

Hastanede ödediğiniz fazla ücreti geri alabilirsiniz
Aktur tatil sitesi

Hastanede ödediğiniz fazla ücreti geri alabilirsiniz

Özel hastanelerde muayene olan vatandaş yüksek muayene ve katılım adı altında alınan ücretlerden şikayetçi. Bunun bir örneği Samsun’da yaşandı. Özel bir hastaneye giden vatandaş kendisinden SGK’nın belirlediği tarifeden daha yüksek muayene ve katılım ücreti aldığını öne sürerek SGK’ya şikâyet etti ve parasını geri aldı. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, vatandaşların böyle bir hakkı olduğunu belirterek, “Hastanelerin kanunlara uyması gerekir ancak, devletinde 10 yıl önce verilen rakamları güncelemesi gerekiyor” dedi.

Hastanede ödediğiniz fazla ücreti geri alabilirsiniz
İsmail AKDUMAN

Samsun’da bir vatandaş, muayene olduğu özel bir hastanenin kendisinden SGK’nın belirlediği 64 lira katılım bedelinden fazla olarak 160 TL para ödedi. Hastaneden aldığı faturayı SGK’ya götürüp şikayetçi oldu ve ödediği fazla ücreti geri aldı. Fazladen ödediği parayı geri alan vatandaş diğer insanlara örnek olması için sosyal medyadan konuyu paylaşarak, “Faturanızı alın itiraz edin paranızı geri alın” diye yazdı.

DEVLET GÜNCELLEME YAPMALI

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında özel hastanelerin yüzde 200’e varan oranlarda katılım bedeli alabildiğini belirtti. Vatandaşların ödemelerini faturalandırmasını isteyen Erkan, sonrasında SGK’ya şikayet edilmesini söyledi. Bu yüzden hastanelere ceza kesilebildiğini dile getiren Erkan, katkı payının başvurana iade edilebildiğini belirtti.

ÖZEL HASTANELER CEZAYI GÖZE ALIYOR

Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan, “Sağlık Uygulama Tebliği’nde işlem ve muayene ücretlerinde 10 yıldır bir düzenleme yapılmıyor. Birçok zamma rağmen fiyatların değişmedi. Böyle bir artış olmuşken, özel hastaneler giderleri arttığı için cezayı göze alarak tebliği çiğneyebiliyorlar. Özel kuruluşları suçlamadan olaya gerçek tarafı ile bakıyorum. Hastanelerin kanunlara uyması gerekir ancak, devletinde 10 yıl önce verilen rakamları güncellemesi gerekiyor” diye konuşarak, özel hastanelerinde hedef haline getirilmesinin yanlış olacağına söyledi.