DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Haydi Bodrum, Bu Gençlere Şimdi Destek Zamanı

Haydi Bodrum, Bu Gençlere Şimdi Destek Zamanı
Aktur tatil sitesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulunda eğitim gören yaklaşık 41 öğrenci koronavirüs nedeniyle evlerinden uzakta zor günler yaşıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulunda eğitim gören yaklaşık 41 öğrenci koronavirüs nedeniyle yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler.

Bodrum Gündem Gazetesinden Fatih Bozoğlu’nun özel haberi ile “Yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanırken kiralarımızı ve faturalarımızı bu olağanüstü halde karşılayamıyoruz. Biz de evde kalmak istiyoruz.” Diyerek seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler destek bekliyor.

Bodrum’da ki Üniversite Öğrencilerinin Seslerini Duyun…

Mağdur olan öğrenciler adına konuşan Asmin Öküç, okulların durumunun netleşeceği ve güvenli bir şekilde aile evlerine dönecekleri koşullar oluşana kadar olan taleplerini şöyle sıraladı “Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulunda eğitim gören yaklaşık 41 öğrenci olarak yaşadığımız krizin daha kaotik bir ortama dönüşeceğini görebiliyorken süreci biz de evlerimizde, güvende geçirmek istiyoruz. Çalıştığımız yerler ve ailelerimizin iş hayatları koronavirüs tedbiri nedeniyle askıya alındı. Yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanırken kiralarımızı ve faturalarımızı bu olağanüstü halde karşılayamıyoruz. Biz de evde kalmak istiyoruz. Okulların durumunun netleşeceği ve güvenli bir şekilde aile evlerimize döneceğimiz koşullar oluşana kadar; yaşadığımız evlerin kirasının karşılanmasını, faturalarımızın durdurulmasını, kirasını ödeyemeyeceği için evinden çıkartılan arkadaşlarımıza kalacak yer imkanı sağlanmasını, süreç içinde beslenme ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz devamlı kumanya paketlerinin dağıtımını,

şehir dışında kalmış ya da şehir dışına çıkmak zorunda olan arkadaşlarımızın ulaşımının sağlanmasını, Covid-19 tedbirleri kapsamında kullanmak üzere eldiven, maske. dezenfektan gibi kişisel önemlerimize destek olunmasını daha çok arkadaşımız evlerinden ayrılmak zorunda kalmadan diliyoruz.” Dedi.

Destek sağlamak isteyenler, Bodrum Belediyesi’yle iletişime geçebilir.

https://www.facebook.com/100009742083997/videos/1151418761859516/?t=657