DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Husumeti bırakarak batmakta olan turizme odaklanmalılar”

“Husumeti bırakarak batmakta olan turizme odaklanmalılar”
A+
A-
velux

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya arasında yaşanan çatışmayı Meclis Genel Kurulu’na taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Turizm Bakanıyla, TÜRSAB Başkanı arasındaki kavganın faturasını turizmciler ödüyor” dedi.

Turizm Günlüğü

Turizm sektörünün Türkiye’nin bacasız sanayisi olarak anıldığını hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya “Bu iki eski dost arasındaki çatışma sektöre büyük zarar vermekte. İkisinin de o koltuklara kendi şahsi sorunlarını taşıması çok yanlış!” ifadelerini kullandı.

“O KOLTUKLAR ONLARA EMANETEN VERİLMİŞTİR”

Kültür ve Turizm Bakanı ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı’nın “O işgal ettikleri koltuklar, temsil ettikleri ve sorumlu oldukları kurum, kuruluş ve kişilere karşı yapmak zorunda oldukları işler için onlara emaneten verilmiştir” diyen Bayram Yılmazkaya; “bu iki dostun bir an önce barışması yaşanan sorunun çözülmesi adına ve turizm sektörünün rahatlaması için önemli bir adım olacağını” ifade etti.

“Husumeti bırakarak batmakta olan turizme odaklanmalılar” 1 MİLYON İŞSİZ AÇIĞA ÇIKACAK

Turizm sektöründe yaşanan iflasların 1 milyon dolayında işsizi açığa çıkaracağını vurgulayan Yılmazkaya TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Turizm sektörünün durumu kötü. Bacasız sanayi, turizm sektörü COVID-19 salgını nedeniyle bitme noktasında. Avrupa Birliği, seyahat yasağı olan ülkeler arasında ülkemizi de ilan edince sektör iyice iflas durumuna geldi. Ayrıca bu süreç böyle devam ederse 1 milyon işsiz açığa çıkacak, işsizlik artacak” ifadelerini kullandı.

TURİZM CAMİASININ EN ÇOK KONUŞTUĞU KONU

“Sayın Bakan ile TÜRSAB Başkanı’nın aralarındaki husumeti bir kenara bırakarak batmakta olan turizm sektörünün sorunlarına odaklanması birinci öncelikleri olmalıdır” diyen Yılmazkaya; “Bunlar yetmezmiş gibi Turizm Bakanı ile TÜRSAB Başkanı arasındaki zıtlaşma ve çatışma, zaten zorda olan turizmcileri olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

İki eski dostun şimdilerde aralarının açılarak birbirlerine düşman tavırları, iki seçim öncesinde tartışmalar sonrası oluşan kırgınlık bugünkü kavganın sebebi olduğu, turizm camiasının en çok konuştuğu konulardan birisi.

O işgal ettikleri koltuklar, temsil ettikleri ve sorumlu oldukları kurum, kuruluş ve kişilere karşı yapmak zorunda oldukları işler için onlara emaneten verilmiştir.

İkisinin de o koltuklara kendi şahsi sorunlarını taşıması çok yanlış!

Turizm acentelerinin belge devirleriyle ilgili hazırlanan taslak ve denetlemeden tutun da personel özlüğü haklarıyla ilgili çalışmalara kadar her şey Turizm Bakanı tarafından bekletilip onay ve imza edilmediği turizm acenteleri tarafından dillendirilmektedir.

Sayın Bakan ile TÜRSAB Başkanı’nın aralarındaki husumeti bir kenara bırakarak batmakta olan turizm sektörünün sorunlarına odaklanması birinci öncelikleri olmalıdır, yoksa turizm sektörü can çekişiyor.”

polat-galle