DOLAR
32,4191
EURO
34,4513
ALTIN
2.489,43
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın yardım tırını Bodrum’a getirdi

İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın yardım tırını Bodrum’a getirdi
Bodrum Ev Emlak

Bodrum’a ekibiyle beraber bir TIR yardımla gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, “Belki biz bu yangının çok yakınında olamadık ama ağaçların ve ormanların içindeki canlıların sessiz çığlıklarını çok uzaklardan içimizde hissettik” dedi.

Kaynak Anterhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın yangından etkilenen Muğla’nın Bodrum ilçesine ekipleriyle beraber bir TIR yardım malzemesi ulaştırdı. İmamoğlu, burada kendisini karşılayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan yangın ve yardımlar hakkında bilgi aldı. ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

“CANLILARIN SESSİZ ÇIĞLIKLARINI ÇOK UZAKLARDAN İÇİMİZDE HİSSETTİK”

“Çok büyük bir sınavdan geçti ülkemiz. Türkiye’nin dört bir tarafından başlayan yangınlarla maalesef çok üzücü günler yaşadık. Bugün 10’uncu gün, 9’uncu günün sonunda birçok yerdeki yangın kontrol altına alındı. Belki biz bu yangının çok yakınında olamadık, ama ağaçların ve ormanların içindeki canlıların sessiz çığlıklarını çok uzaklardan içimizde hissettik. Yüreğimiz ağzımızda hissettik yangınları. Bazen çok öfkelendik, çok kızdık. Bazen çok ağladık. Sevgili başkanlarımızın, çalışma arkadaşlarının ve destek olan tüm insanlar sayesinde 9’uncu günde bile olsa yangınlar kontrol altına alındı. Bugün çok mutlu ve huzurluyum. Allah bir daha böyle bir yangını bu ülkeye göstermesin.”

Aras ve İmamoğlu yangın ve yardım çalışmaları hakkında konuştu. İmamoğlu, Aras’a “Bodrum size emanet” dedi. Aras yardımları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İmamoğlu, Aras’a ellerinden gelen desteği sunmaya çalıştıklarını dile getirdi. İmamoğlu, “Her gün yüreğimiz ağzımızda uyandık ama sizin varlığınız bize güç verdi” diye Aras’a teşekkür etti. Malzemelerin dağıtımına yardımcı olan personel ve gönüllü yurttaşlar İmamoğlu’nu alkışladı, İmamoğlu da onları alkışladı.

İmamoğlu yardım merkezini gezerken yangının büyük olduğu günlerden birinde “Dayanamadım artık gideceğim dedim. Yangının Çökertme’den Ören’e sıçradığı gece” sözleriyle Aras’a yaşadığı duyguyu anlattı. Aras da yangını Kissebükü’nde söndürmenin önemini “Orası bizim için hattı. Söndürmeseydik, şimdi burada olamazdık” diye aktardı.

Bodrum Ev Emlak