DOLAR
32,4265
EURO
34,4643
ALTIN
2.488,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

İngiltere’de tek kullanımlık maskelerin kaldırılması çağrısı

İngiltere’de muhalefet partileri hükümeti tek kullanımlık maskeler yerine yeniden kuılabilen maskelerin yaygınlaştırılması konusunda çağrı yaptı. Tek kullanımlık maskelerin plastik kirliliğinde büyük bir artışa neden olduğu ve doğaya geri dönülemeyecek zararlara neden olacağı konusunda uyarı yapıldı.

İngiltere’de tek kullanımlık maskelerin kaldırılması çağrısı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İngiltere’de hükümete daha fazla insanın yeniden kullanılabilir maskeleri teşvik etmesi için çağrı yapıldı.

Liberal demokratlar tek kullanımlık maskelerin çok büyük bir plastik kirliliğine neden olduğu belirtilerek alternatiflerinin medya ve hükümet temsilcileri tarafından tanıtılması istendi. Yeşil Parti de benzer bir şekilde, tek kullanımlık maskelerin “normalleşmesini”nin durdurulmasını istedi.

VAHŞİ YAŞAMA ZARAR VERİYOR

Tek kullanımlık maskeler, suyu kirleten ve onları yiyen vahşi hayata zarar veren plastik içeriyor. İngiliz hükümeti, corona virüse karşı geliştirilen kişisel koruyucu ekipmanlerın “güvenli yollarla yeniden kullanılıp kullanılamayacağını araştırdıklarını açıkladı.

YETİŞKİNLERİN YÜZDE 96’SI MASKE TAKIYOR

İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da yüz maskelerinin kullanımı toplu taşıma araçlarında, mağazalarda ve bazı kapalı alanlarda zorunlu tutuluyor. Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre İngiltere’deli yetişkinlerin yüzde 96’sı evlerinden ayrılırken maske takıyor.

Diğer taraftan, İngiltere’nin yayımladığı resmi kılavızda vatandaşlardan mümkün olduğunca yeniden kullanılabilir, yıkanabilir bir maske takılması isteniyor.  Ayrıca, kullanılmış tek kullanımlık yüz maskelerinin çöp kutularına atılması, “geleneksel geri dönüşüm tesislerinde geri dönüştürülemeyecekleri için onları bir geri dönüşüm kutusuna konulmaması” isteniyor.

Öte yandan İngiltere’de corona virüs vakalarının sayısı 372 bine, virüs kaynaklı ölüm sayısı ise 42 bine yaklaştı.

Bodrum Ev Emlak