DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

İnsaf Be Kardeşim!

velux

İnsaf Be Kardeşim!

Kimse durup dururken Bodrum’a yatırım yapmıyor. Hepimiz biliyoruz ki her girişimcinin öncelikli hedefi kar etmektir. Kapitalist sistemde yaşadığımıza göre bunun yadırganacak tarafı da yoktur. Kendi paralarıyla aldıkları mülkler üzerinde, yasalar çerçevesinde istedikleri tasarrufta bulunabilirler.

Lakin…

Bodrum’a yatırım yapıyor olmaları, halka ait yeşil alanları, belediye mülklerini, hüküm ve tasarrufu devletin elinde olan arsa veya arazileri işgal etme hakkı doğurmuyor kendilerine. İster özel hastane yapsınlar, ister özel okul yada kamu yarına görünen her ne yaparlarsa yapsınlar, sonuçta bizlere bir şey bağışlamıyorlar.

Her yatırım, başka bir gereksinime ihtiyaç duyurarak yeni yatırımlara neden olmakta. Bodrum’da yaratılan artı değerin, Bodrum halkının cebine girmesi gerekir. Önce kalabalıkları getirdiler, sonra kalabalıkların, market, özel okul, özel hastane, marina ihtiyaçları, Bodrum’un ihtiyacı gibi gösterilerek bağışta bulunuyormuşçasına hoyratça ekonomiyi sömürmeye başladılar.

Kaçınılmaz bir gerçek bunları bilmiyor değildik.

Bilmediğimiz topluma ait olan yerlerin işgali ve buna ses çıkarmayan sözde milletin iradesi olarak sandıktan çıkan belediye başkanlarımızın göz yummuş olması.

Bir çok kimse, Acıbadem Hastanesi Bodrum’a geliyor diye sevinmiştir. Güzel, sağlık sorunlarımız parası olan için daha iyi ortamlarda çözülecekti. SGK ile anlaşma falanda yaparsa, katkı payı verenlerde yararlanacaktı. Neredeyse düğün bayram edecek hale geldik.

Acıbadem Hastanesi’nin sağlık sektöründeki yeri, hizmeti v.s gibi konular şimdilik bir kenarda dursun.

Bodrum’un güzide yatırımı, kendi özel mülkünde neredeyse arsanın tamamını kullanmış, hatta hızını alamamış Bodrum Belediyesine ait iki mülkü işgal etmiş, oda yetmemiş yeşil alana yakıt tankı olduğunu tahmin ettiğim bir depo koymuş. Başka bir yeşil alan üzerinde yine bir işgal var.

İnsaf be kardeşim.

Ölümüzden,dirimizden yararlanıyorsunuz anladık da, bari mülklerimizden, yeşil alanlarımızdan uzak durun.

Şimdi çıkıp diyecekler ki biz oraları kiraladık, yemezler kiralamayı v.s yi. İşgal, bakın nasıl bir işgal.

İmar Planında, Özel sağlık Tesis Alanı olan bu yerde emsal yüzde 60 olarak belirlenmiş ki, bu genelde yüzde elli olarak belirlenir. Emsal dışı kullanım alanlarını da hesap edince bir hayli inşaat alanı meydana gelmiş.

Yapı ruhsatı almak için belediyeye vermiş olduğu proje nasıldır bilmem, bildiğim böyle bir yapının ne şekilde ruhsat almış olursa olsun, yapı kullanma izni alamayacağıdır. Yapı kullanma izni var mıdır, belkide vardır ancak tapuda 6 katlı betonarme bina olarak işlenmiş.

Neden yapı kullanma izni alamaz veya verilmemeli.

Yapı çekme mesafesine uygunluk yok, tek başına bu bile yapı kullanma izni yerilmemesi için bir nedendir. Belediye inisiyatif kullandı diyelim, peki hastanenin giriş kısmına ne demeli, kendilerine ait olmayan, mülkiyeti belediyede ait iki adet parsele cepheli ve taşkınlık mevcut. Kendi özel otoparkları olarak kullanmaktadırlar. Bu tür yatırımların otoparkları kendi içerisinde çözmeleri gerekirken, belediye mülklerini, otopark,jeneratör v.s gibi kendilerine aitmiş gibi kullanmaları sanki yatırımcıya mükafat olarak verilmiş gibi.

Yapının tamamının yapı ruhsatı ve eklerine uygun olup olmadığı incelenmelidir. Kim ne yaparsa yapsın yasalara uymak zorundadır. “Yapı kullanma izni aldım” diyerek yasal olmayan bu durumlar yok hükmündedir. Tabi “İmar Barışı” başvurusu yoksa.

Acıbadem Hastanesi’nin Acil Servis girişinin tam karşında bulunan, kamu eline geçmiş yeşil alan olan yerdeki yakıt tankı neyin nesidir? Halka ait olan, tel çitlerle çevrilmiş işgal edilmiş durumdadır. Kendi arsalarında yer kalmayınca sanırım, “biz toplumun sağlığı için buradayız, her şey bize haktır” mı demişlerdir?

“Okul yap, cami yap bizde bunlara göz yumalım” mı oldu dersiniz?

Kimisi sit alanına özel hastane yapar, kimisi özel okul adı altında yasalara aykırı yapı yapar, hiper marketler falan filan, nedense bunlara hak olan bize haram olmuştur.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları