DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
34°C
Muğla
34°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
36°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

İspanya’da Covid-19 önlemleri artırıldı

İspanya’da Covid-19 önlemleri artırıldı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İspanya’da son iki günde 5 bin kişi daha enfekte olunca ülke genelinde alınan önlemler “en üst seviyeye” getirildi. Tüm ülkede gece kulüpleri kapatılırken, cadde, sokak, park ve sahil gibi kamu alanlarında sigara ve içecek tüketmek de yasaklandı.

Bunun yanında yine İspanya’nın tüm şehirlerinde geçerli olmak üzere lokanta ve barların gece 1’de kapatılması kararı alındı.

tr.euronews’te yer alan habere göre daha önce benzer yasaklar ülkenin kuzey batısındaki Atlantik kıyı şeridinde yer alan Galiçya bölgesinde ve Kanarya Adaları’nda alınmıştı.

10 kişiden fazla katılımlı etkinlikler yasak

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa yaptığı basın açıklamasında 10 kişiden fazla katılımlı etkinliklerin de yasak kapsamına alındığını belirtirken, “Disiplinsiz olmanın bedelini ödeyebiliriz. Virüsün kendi halkımız arasında yayılmasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Maske takma zorunluluğu bulunuyor

İspanya’da sokağa çıkan vatandaşlardan sosyal mesafe kurallarına uyması istenirken, tüm kapalı ve açık kamu alanlarında da maske takma zorunluluğu bulunuyor.

1 haftada 17 bin yeni vaka görüldü

İspanya’da mart, nisan, mayıs ve haziran ayını kapsayan yaklaşık 3.5 aylık sıkı karantina dönemi sonrası temmuzun ilk haftasında normalleşme süreci başlamıştı.

Ülkede son bir haftada görülen yeni vaka sayısı 17 bini aşarken, ölü sayısı da 105 olarak açıklandı. İspanya’da 13 Ağustos itibariyle Covid-19 vaka sayısı 356 bin sınırına yaklaşırken, can kaybı da 28 bin 600’ü geçmiş durumda.

Vakalarda genç nüfus ağırlıkta

Ülkede geçmiş aylardaki vakalar daha çok yaşlı insanlarda görülürken, son dönemlerde enfekte olan genç nüfusun artması yetkilileri endişelendiriyor. Ancak hastanelerden gelen raporlara göre son dönemde Covid-19’a yakalanan gençler hastalığı hafif belirtilerle atlatıyor ve can kaybı oranı geçmiş aylara göre oldukça düşük seviyede.

Ülkedeki turist sayısı yüzde 98 düştü

Ulusal İstatistik Ofisi’nden (INE) yapılan açıklamaya göre, İspanya geçen yılın haziran ayında 8 milyon 828 bin yabancı turiste ev sahipliği yaptı. 2020 yaz sezonundaysa bu rakam özellikle Katalonya bölgesindeki vakaların tekrar artmasıyla 205 bin olarak kayıtlara geçti ve 2019’a oranla yaklaşık yüzde 98’lik bir düşüş gösterdi.

velux