DOLAR
37,8662
EURO
41,4548
ALTIN
3.708,27
BIST
9.860,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
9°C
Muğla
9°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
12°C
Cuma Açık
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İstanbul’un lüks segment mekanları bu yaz Bodrum’da

İstanbul’un lüks segment mekanları bu yaz Bodrum’da
12.04.2021
2.634
A+
A-

Azur’un, Paper Moon’un ve Sunset’in suşi kısmının Bodrum’a ineceğini daha önce yazan Hürriyet yazarı Onur Baştürk, bu listeye yenilerini ekledi.

  • Nişantaşı’ndaki Must da Bodrum’a geliyor. Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda, eskiden Root’un olduğu yere konuşlanacak olan Bodrum Must’ın açılış tarihi 7 Mayıs.
  • Nişantaşı’ndaki Boel ise Bodrum Must’ın hemen üstündeki otelin işletmesini üstleniyor.
  • Bomonti’deki restoran-bar Wu, Yalıkavak’a açılacak bir diğer İstanbul markası.
  • Edition Oteli’nin tam karşısına açılacak olan Wu, bu yaz yeni neslin favori noktalarından biri olmaya aday.
  • Edition Otel’e de bir İstanbul markası geliyor: Kuruçeşme’deki Inari.
  • Esas bomba ise şu: Lucca’nın bu yaz Bodrum’a gelme ihtimali kesinleşiyor gibi.

Peki İstanbullu mekanlar bu yaz neden akın akın Bodrum’a iniyor?

Çünkü aylarca kapalı kaldılar ve İstanbul’da durumun ne olacağı hâlâ belirsiz. Üstelik popüler mekanların müdavimleri bu yaz çoğunlukla Bodrum’da olacak. Dahası, pandemi nedeniyle Bodrum’un sezonu da uzadı.

Hürriyet yazarı Onur Baştürk, İstanbullu lüks segment markaların Bodrum gelmesiyle bu yaz yeme – içme fiyatlarının rekor kıracağını ileri sürdü. Baştürk, “Mekanlarda bir ana yemeğin bu sezon Bodrum’da ortalama 250 lira olması bekleniyor. Başlangıç ve salataların da 100 liranın üstünde olması öngörülüyor” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Onur Baştürk, ‘Bodrum’da yeme-içme fiyatı bu yıl rekor kıracak’ başlığıyla yayımlanan yazısına göre yaz sezonuyla ilgili birkaç gündür araştırma yaptığını söyledi.

“Mekanlarda bir ana yemeğin bu sezon Bodrum’da ortalama 250 lira olması bekleniyor” diyen Baştürk, şöyle devam etti:

“Başlangıç ve salataların da 100 liranın üstünde olması öngörülüyor. Bir kokteylin fiyatı ise 130 ila 150 lira arasında değişebilir. Bu fiyatların birçok nedeni var. Tüm mekancılar öncelikle artan maliyetleri öne sürüyor.

Bir de yıllardır ‘Bodrum fiyatı’ denilen bir şey var. Bodrum’a gelince fiyatlar iki-üç katına çıkarılır. Bunların hepsi birleşince bu yaz menü fiyatları uçuşa geçecek. Bu nedenle geçmiş yazların ‘Bir lahmacuna bu kadar para mı ödenir’ tartışması gayet masum, gayet ‘ulaşılabilir’ kalacak.”

Aktur tatil sitesi