DOLAR
32,4336
EURO
34,4500
ALTIN
2.488,21
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Kadın ve Erkeklerin Yeni Nesil Zayıflama Yöntemi:SOĞUK LİPOLİZ

Kadın ve Erkeklerin Yeni Nesil Zayıflama Yöntemi:SOĞUK LİPOLİZ
A+
A-

Beslenme alışkanlığının yanlış olması, hareketli bir yaşam sürdürmemek, ilaçların sahip olduğu yan etkiler, stres gibi etkenlerin her biri aslında kilo almaya sebep olmaktadır. Günümüzde de insanların büyük bölümünün problemlerinden birisi de aslında fazla kilo ve istenmeyen bölgesel yağlardır. Bu nedenle de ticarete dökülen probleme karşı endüstriyel ilaçlar veya zayıflatan cihaz satışları başlatılmış ve kazanç milyarları aşmıştır. Ancak bu kadar çok uygulama ve yöntemler arasında kesin çözüm ürettiği kanıtlanan uygulama liposucition uygulamasıdır. Ancak bu uygulama cerrahi müdahaleler içerdiği için ve anestezi gerektirdiği, iyileşme sürecinin de uzun olması sebebiyle birçok kişi tarafından sıcak karşılanmamaktadır. Soğuk lipoliz uygulaması ise, kadınlar tarafından da erkekler tarafından da olumlu karşılanan bir yöntemdir, çünkü uygulama sayesinde kolaylıkla kilo kaybı yaşanabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk lipoliz nedir sorusuna vereceğimiz cevap ile uygulama göz korkutabilmektedir ancak aslında acısız ve kolay bir uygulamadır. Yağ dokusunun kontrollü olarak parçalanmasını sağlayan bir iğne ya da herhangi bir cerrahi operasyon içermeyen soğuk lipoliz ya da coolsculpting uygulaması, bölgesel olarak incelme sağlayan bir yöntemdir. Vücudumuzda bulunan yağ dokuları da farklı etkilere karşı dayanıklı değildir. Bunlara soğuk da dahildir. Yapılan tüm araştırmaların gösterdiği sonuca göre gerçekten de yağ hücreleri fazla soğuklara karşı dayanıklı değillerdir. Hatta soğukta yapıları bozulup iki ay içerisinde vücuttan tamamen atıldıkları da kanıtlanmış bir gerçektir. Apopitoz adı verilen programlı hücre ölümleri ile vücuttan atılırlar ve atılma yolları da lenf sistemidir.

Soğuk Lipoliz Avantajları

  • Kalıcı sonuçlara sahiptir
  • İyileşme süresi gerektirmez
  • Acısızdır ve herhangi bir anestezi uygulaması gerektirmez
  • Diyet ya da egzersize gerek duyulmamaktadır
  • En güncel teknolojidir
  • Klinik çalışmalar yapılmış ve etkisi kanıtlanmıştır
  • Tek seans sonrasında bile %25 kadar yağ azalışı meydana gelmektedir
  • Hastaların hepsinden olumlu dönüşler alınmıştır.

Soğuk Lipoliz Yan Etkilere Sahip midir?

Soğuk lipolizin diğer girişimsel olmayan ya da minimal (çok az) girişimsel olan yöntemlerden ayrılan özelliklerine bakarsak, yan etkisi yok denecek kadar azdır diyebiliriz. Diğer bütün yöntemler ile yapılan çalışmalar ve uygulamalar ile hücreler direkt olarak ölmektedir ancak coolsculpting ile apopitoz adı verilen programlı hücre ölümleri gerçekleşmektedir. Arada görülen en belirgin fark da coolsculpting uygulamasında yağ dokusundan başka hücreye ya da dokuya zarar verilmiyor olmasıdır. Ancak diğer yöntemlerde direkt olarak hücre yok edildiğinden çevredeki dokular da zarar görebilmektedir.

Soğuk lipoliz cilt altındaki yağ hücrelerini kontrol altında soğutmaktadır. Dondurulan yağ hücreleri büzülür, daralır ve yapısı bozulur. Ölü yağ hücreleri de zaman içinde vücuttan doğal yollarla, idrar ile atılır. Eğer bölgesel olarak yağlardan şikayetçiyseniz soğuk lipoliz yöntemi tam da size uygun bir yöntemdir. Hem güvenilir hem acısız hem de dinlenme süresi gerektirmemektedir. Bölgesel olarak yağından şikayet edilen bölgeye soğutma işlemi başlar ve hastalar bu soğukluk sebebiyle herhangi bir acı ya da ağrı çekmeden uygulama sonlanır. Bölgede uyuşma, kızarma ve morarma tarzı durumlar normal ve kısa süre içinde geçicidir.

Soğuk Lipoliz Herkese Uygulanabilir mi?

Lenf drenaj adı verilen yöntem ile yağların vücuttan atılması çok kolaydır. Bu nedenle de eğer hasta bu değişikliği kaldıramayacak bir bünyede ise uygulama ona yapılmaz. Ayrıca hamilelere, kalp krizi riski taşıyanlara ve yeni kalp krizi geçirmiş olanlara, 18 yaşından küçüklere, şeker hastası olanlara ve de kan dolaşımı bozukluğu yaşayanlara bu uygulama tehlikeli olabilmektedir.

Soğuk lipoliz uygulamasının sizin için bir sakıncası yoksa ve bölgesel yağlardan kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız eğer https://www.coolclinic.com.tr/ web sitesini ziyaret edebilir ve uygulama hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Siz de gelin bölgesel yağlardan kurtularak incelmenin tadına varın. Uzmanlarımızla görüşerek hem bilgi alabilir hem de randevu alabilirsiniz.

 

velux