Kanarya Adaları’na yönelik rezervasyonlar düşüşe geçti.
Almanya’nın 24 Ekim’de Kanarya Adaları’na yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırmasına ve İngiltere’nin 25 Ekim’de güvenli hava koridoruna dahil ettiği Kanarya Adaları’nda 2 haftadır artan rezervasyonlar, karantina kararları sonrasında düşüşe geçti.
İspanya’da yapılan ölçümlere göre yalnızca başkent Madrid’de çok hafif canlanma var.
Turizmdatabank’ın TravelgateX işlem platformundan aldığı verilere göre, İspanya’da 26 Ekim – 1 Kasım arası rezervasyonlarda, yalnızca Madrid’de artış kaydedildi.
Kış mevsiminde ana destinasyon olan Kanarya Adaları’nda rezervasyonlar bir önceki haftaya göre %19 düştü. Böylece son 3 haftadır estirilen pozitif hava bozulmuş oldu.
Kanarya’da otel rezervasyonları hem bir haftadan diğerine karşılaştırmada (-% 19) hem de geçen yıl aynı tarihlere göre (-% 49) düştü.
İspanya’da rezervasyon düşüşleri ne oldu? (26 Ekim – 1 Kasım / Önceki haftaya göre)
| Kanarya Adaları | -%19.43 |
| Endülüs | -%32.75 |
| Valencia | -%32.86 |
| Madrid | % 5.10 |
| Katalonya | -%19.77 |
| Balear Adaları | -%38.83 |
| Galiçya | -%9.71 |
| Castilla ve Leon | -%18.13 |
| Castilla-La Mancha | -%2.50 |
| Euskadi | -%22.82 |
Bölgelere göre rezervasyon dağılımı (26 Ekim – 1 Kasım)
| Kanarya Adaları | % 33 |
| Endülüs | %16 |
| Valencia | %10 |
| Madrid | %7 |
| Balear Adaları | %4 |
| Katalonya | %7 |
| Galiçya | %3 |
| Castilla-La Mancha | %2 |
| Euskadi | %2 |
| Castilla ve Leon | %2 |