DOLAR
32,5706
EURO
34,7860
ALTIN
2.444,62
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
28°C

Karayolu yolcu taşımacılığında yeni tavan fiyatlar belli oldu

Karayolu yolcu taşımacılığında yeni tavan fiyatlar belli oldu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Karayolu taşımacılığı taban/tavan fiyatlarında indirime gidildi. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi işletmecileri kapsayan düzenlemeye göre, en düşük taban fiyatı 100 TL’den 84 TL’ye, en yüksek tavan fiyat ise 500 TL’den 441 TL’ye düşürüldü. Yeni tavan fiyatlar 3 ay süreyle geçerli olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayolu taşımacılığındaki tavan ücretlerde düzenlemeye gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ, karayoluyla tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyeti yapmaya yetkili olan B1 ve D1 yetki belgesi sahibi işletmecileri kapsıyor.

Havalimanlarından şehir merkezine yapılan tarifeli yolcu taşımaları ise kapsam dışında tutulmuş durumda.

Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre tebliğ ile, pandemide uygulanan tedbirlerin ve yolcu taşımacılığındaki kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması sonrasındaki yolcu potansiyelinin ciddi oranda artacağı göz önünde bulundurularak; yolcu bilet ücretlerinde fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yol mesafesine göre belirlenen ve Katma Değer Vergisi (KDV) dahil olan yeni ücretlerde en düşük tutar 84 TL iken, en yüksek tutar ise 441 TL olarak belirlendi.

14/5/2020 tarihli ve 31127 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ’de ise, en düşük fiyat 100 TL iken, en yüksek tutar ise 500 TL seviyesindeydi.

14 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ve üç ay süreyle uygulanacak yeni taban / tavan ücret tarifesi şu şekilde:

Karayolu yolcu taşımacılığında yeni tavan fiyatlar belli oldu

Aktur tatil sitesi