DOLAR
32,4695
EURO
34,7807
ALTIN
2.477,67
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Karın Germe ile Daha Fit Görünün

Karın Germe ile Daha Fit Görünün

Karın Germe ile Daha Fit Görünün

Fit bir görünüm için her zaman karnınızın gergin olmasını isteyebilirsiniz. Fakat ne kadar spor yaparsanız yapın veya dikkatli beslenirseniz beslenin karnınız istediğiniz gerginliğe sahip olmayabilir. Bu noktada karın germe operasyonu ise sizlere istediğiniz fit ve gergin karna sahip olma noktasında en iyi şekilde yardımcı olabilecektir. Karın estetiğinin yapılmasının birçok sebebi bulunabilmektedir. Genel itibariyle bu sebepler şu şekildedir:

-Kilo alıp vermeden dolayı karın bölgesinde sarkma meydana gelmiş olabilir.

-Hamilelik ve yaşlanmaya bağlı olarak karın bölgenizde oluşan bozulmalarla beraber karın estetiğine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Özellikle hamilelik sonrasında kadınların karın bölgelerinde fazlalıklar meydana geldiği görülmektedir. Bu fazlalıklar ağırlıklı olarak göbek çevresinde yer almaktadır. Karın estetiği ise bu sorunun çözülebilmesi için en fazla tercih edilmekte olan yöntemler arasında yer alıyor. Bu operasyonun temel amacı karın bölgenizin daha sıkı bir görünüme ulaşmasına yardımcı olabilmektir.

Karın Germe Estetiğinin Riskleri Bulunuyor Mu?

Her ameliyatın bazı riskleri bulunmaktadır. Bu yüzden karın germe operasyonunun da kendi içerisinde bazı riskleri yer almaktadır. Fakat bu riskler nadir görülmekte olan ve çok önemli riskler değildir. Özellikle ameliyat sonrasında enfeksiyonların görülmesi gibi durumlar meydana gelebiliyor. Fakat bu durumlar kullanılan antibiyotik gibi ilaçlar sayesinde minimum seviyeye indirilebiliyorken aynı zamanda iyileşme tam olarak gerçekleştirilmektedir. Karında kan ve kirli sıvı çoğalması gibi durumlar meydana geldiği takdirde ise dren ile yapılan müdahaleler bu sorunların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Yani operasyon sonrasında riskler çok düşüktür ve düzenli kontroller sayesinde de tedavi tamamlanmış olur.

Karın Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Karın estetiği yapısı gereğiyle yetişkinler için uygun olan operasyonların arasında yer almaktadır. Bu noktada küçük yaşlarda kilo sorunu yaşamış bireylerin bu operasyonu yaptıramayacağını söyleyebiliriz. Karın germe operasyonu için en önemli kurallara baktığımız zaman bu operasyona girecek olan kişinin kilo bakımından uygun kiloda olması gerekmektedir. Kişi kilo bakımından uygun kiloya sahip değilse operasyon yapılmaz ve uygun olan kiloya gelmesi beklenir. Uygun olan kiloya gelinmesiyle beraber ise; karın gerginliği azaltılarak germe işlemleri tamamlanır.

Karın estetiğinden önce operasyonu yapacak olan hekime daha önce herhangi bir estetik operasyon geçirdiyseniz bunun hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir. Sigara içen hastaların operasyondan 1 ay öncesine kadar sigara içmeyi bırakması talep edilmektedir. Aynı zamanda operasyondan 2 hafta sonrasına kadar da sigara tüketmemeniz gerekmektedir. Sigara yaranın iyileşmesi evresinde sıkıntı yaşatabilmekte ve iyileşmeyi geciktirebilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Karın estetiği olduktan sonra kişinin durumuna ve ameliyatın büyüklüğüne göre değişim gösteriyor olsa bile ortalama olarak kişinin 1 – 2 gün hastanede kalması talep edilebilmektedir. Bu operasyon sonrasında doktorunuz sizden özel bir korse giymenizi talep edecektir. Bu korse 1 ay boyunca sürekli olarak giyinilir ve karın bölgenizin tam olarak istediğiniz forma ulaşması noktasında sizlere yardımcı olur. Operasyondan 3 – 4 saat sonra ise ayağa kalkarak bir yakınınızın yardımıyla yürüyebilme imkanınız bulunmaktadır. Ameliyattan sonraki gün ise yardım almadan yürüme imkanınız bulunur.

Karın estetiğinden sonra burada yer alan dikişlerden kaynaklı birkaç gün ağrı ve sancı hissedebilmeniz normaldir. Ağrı ve sancılarınızın minimum seviyeye inmesi adına doktorunuz sizlere gerekli olan ağrı kesici takviyesini yapacaktır. Operasyon sonrasında iş hayatınıza dönmeniz ise 7 ile 10 hafta arasında değişim gösterebilmektedir. Bunlar tam karın germe operasyonlarında yaşanmaktadır. Fakat daha düşük boyutlu olan karın estetiği operasyonlarında genellikle birkaç gün içerisinde normal hayata geri dönüş yapılabiliyor.

Aktur tatil sitesi