DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kış reçetesi az ve sık yemek yemek

ANKARA HABERLERİ Kış reçetesi az ve sık yemek yemekSedat CENİKLİ 22.11.2019 – 13:50 | Son Güncelleme : 24.11.2019 – 09:54

Kış reçetesi az ve sık yemek yemek
A+
A-
polat-galle

Kış reçetesi az ve sık yemek yemek

Kış aylarında, soğuk havanın etkisiyle hareketsizliğin arttığına dikkat çeken uzmanlar, “Hareket ve metabolizma hızı azalıyor. Kilo alımına dikat” uyarısında bulunuyor. Özel Çankaya Yaşam Hastanesi beslenme uzmanlarından Diyetisyen Feyza Nur Ceylan da, kış aylarında metabolizma hızını artıracak ve enfeksiyonlardan koruyacak beslenme yöntemlerini anlattı. Ceylan’ın, soğuk kış günlerinde hem fit hem de sağlıklı kalmayı sağlayacak beslenme reçetesi şöyle:

“Soğuyan havanın etkisiyle vücudumuzun, daha fazla ısı artışı için enerji isteği artıyor. Mevcut ısıyı kaybetmemek için ise harcadığı enerjiyi azaltarak, metabolizma hızını düşürüyor. Dolayısıyla daha fazla yemek yeme ve iştah artışı görülüyor. Kış aylarında farkında bile olmadığımız kilo alımının nedeni metabolizma hızımızın düşmesi ve vücudumuzun besinleri, yağ dokusu olarak depolaması. ‘Su içsem yarıyor’ algısı da bundan kaynaklanıyor. Bu süreçte metabolizma hızını artıran, vücutta depolanan yağı yakan sağlıklı besinler tüketmemiz gerekiyor.

GÜNDE EN AZ 2-2.5 LİTRE SU

Öncelikle metabolizma özelliklerine göre, yağ oranının kısıtlandığı bir diyet listesi planlanmalı. Az az ve sık sık yemek yemek, metabolizma hızını artırır. Günde en az 2-2.5 litre su tüketimi gerekli. Protein miktarını artırıp, yağ miktarını azaltmak metabolizma hızını artırmaya yardımcıdır. Bu yüzden protein ağırlıklı bir beslenme şeklini tercih etmeliyiz. Tabi ki bunların yanında spor ve egzersiz de şart.

KAHVALTI VE MEYVE ÖNEMLİ

Metabolizma hızını artıracak ve koruyacak en önemli öğün ise kahvaltı. Örneğin kahvaltıda 2 adet yumurta ile hazırlanmış omlet, bol yeşillik, bir fincan kış çayı, 5-6 adet zeytin, ince bir dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği yiyebiliriz. Bunun dışında muhakkak mevsim meyvelerinden tüketmeliyiz. Hastalıklardan korunmak için C ve E vitamini içeren antioksidan değeri yüksek kış mevsimi meyvelerinden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elma, ayva, Trabzon hurması, kestane yemeliyiz.”

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Kış reçetesi az ve sık yemek yemek hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 22 Kasım 2019 tarihinde saat 13 50’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Kış reçetesi az ve sık yemek yemek haberi güncellenecektir.

velux