DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

KURALLAR VE İNSANLAR

velux
İnsanoğlu yaradılışından beri zapt edilmeyen bir canlı olmuştur. Öyle ki ilk insanlar olduklarına inanılan Havva ve Adem bile kurallara uymamış, ceza olarak ta cennetten kovulmuşlardır…
Yani genetik bir durum söz konusu..
Kurallara uymayan insanoğluna binlerce peygamber gönderilmiştir, o da yetmemiş birkaç kitap yollanmıştır ama onlarda çare olmamışlardır..
İlk insanlardan bugüne kurallar hep değişmiştir ama kurallar hep var olmuştur.. Geçmiş dönemlerde kutsal kitaplarla zapt edilmeye çalışılan insanoğlu günümüzde Ana Yasa kitaplarıyla kontrol edilmeye çalışılmıştır.
Peki binlerce yıldır devam eden bu sorun çözülmüş müdür?
Tabi ki hayır, geçmişte olduğu gibi günümüzde de gezegenin en büyük sorunu hala budur..
Neden böyle peki, insanlar neden kurallara uymuyorlar?
İnsanoğlunun bencil bir canlı olduğunu, kendini herkesten, her şeyden daha değerli gördüğünü, bitmek bilmeyen ihtirasları olduğunu, güç ve gösterişi sevdiklerini, kendilerini bu gezegenin efendileri olarak gördüklerini, bütün doğanın onların hizmetinde olduğunu bildikleri için kurallar onlara cazip gelmiyor, çünkü onlara göre güç onlarda, onlar bu gezegenin olmazsa olmazları. Meyveler, sebzeler, ağaçlar, göller, denizler, dağlar, tepeler, ovalar, hayvanlar hepsi onların hizmetinde, böyle bir canlı kontrol altına girmek ister mi?
Araştırırsanız birşeyin farkına net olarak varırsınız. Daha az gelişmiş, teknolojiyle daha az iç içe olmuş, belki doğru dürüst tam olarak karınları bile doymayan toplumların kurallara daha çok uyduklarını fark edeceksiniz. Mesela bazı Doğu ve Afrika ülkeleri gibi, çünkü onlar her şeye rahatça sahip olan toplumlar gibi, kendilerini henüz her şeyin sahibi olan, güçlü insanlar olarak görmüyorlar. Aynı şartlara sahip olsunlar inanın onlarda kurallara uymazlar..
Yani insanoğlu’nun asıl sorunu, güç merkezi olduklarına inanmalarıdır…
Yine dikkat edin, günümüzde her gün dünya genelinde binlerce insan virüsten ölüyorlar ama dünyanın hiçbir ülkesinde kuralları önemseyen yok. Bu Amerika da da böyle, Fransa da da, İngiltere de de…
Sonuç olarak insanoğlu bencil bir canlıdır ve gerçekte sadece kendini düşünür. Arada vicdani gösteriler, tiyatrolar olabilir ama bu bu gerçeği değiştirmez, zaten onu yaparlarken bile başkalarına iyi gelmek için değil, kendilerini iyi hissetmek için yapıyorlar….