DOLAR
32,5866
EURO
34,8481
ALTIN
2.504,29
BIST
9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Limonlu su içmenin faydaları

C vitamini açısından zengin olan turunçgiller familyasının en çok tercih edilen hali Limon, son zamanlarda özellikle kilo vermeyi kolaylaştırması açısından birçok kişinin su ile beraber tükettiği bir içecek haline geldi. İçeriğindeki B vitamini, fosfor, protein, karbonhidratlar gibi birçok zengin içeriğe sahip olan bu içeceği her gün düzenli olarak tüketmenin saymakla bitmeyecek kadar çok faydası olduğu biliniyor. Peki, Limonlu suyun faydaları nelerdir? İşte Limonlu su içmenin faydaları ve tüm detaylar…

Limonlu su içmenin faydaları
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Limonlu su içmenin faydaları özellikle son zamanlarda bu içeceğin kilo vermeye yardımcı olması ve bağışıklık güçlendirici olması nedeniyle birçok kişinin araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Sabah aç karna içildiğinde tok tutma özelliğine sahip olan bu içecek aynı zamanda içeriğindeki vitamin ve mineraller nedeniyle vücuda büyük faydaları bulunuyor. Peki, Limonlu suyun faydaları nelerdir? İşte Limonlu su içmenin faydaları ve tüm detaylar…

LİMONLU SU İÇMENİN FAYDALARI NELERDİR?

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

C vitamini bağışıklık sistemimizin bağlantı kabloları gibidir ve limon suyu bununla doludur.

Sisteminizdeki C vitamini seviyesi, stresli olduğunuzda düşmeniz gereken ilk şeylerden biridir, bu nedenle uzmanlar özellikle stresli günlerde fazladan C vitamini tüketmenizi tavsiye eder.

2. Mükemmel potasyum kaynağı

Daha önce de belirtildiği gibi, limon, beyin ve sinir fonksiyonlarının yanı sıra kalp sağlığına da iyi gelen potasyum bakımından yüksektir.

Limonlu su içmenin faydaları

3. Sindirime yardımcı olun

Limon suyu, sindirim sisteminizdeki toksinleri gevşeterek sağlıklı sindirimi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda mide ekşimesi, geğirme ve şişkinlik gibi hazımsızlık belirtilerini gidermeye yardımcı olur.

4. Sisteminizi temizleyin

Karaciğerinizi uyararak enzim işlevini artırarak vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

5. Nefesinizi tazeleyin

Diş ağrılarını ve diş eti iltihabını gidermeye yardımcı olur. Sitrik asit diş minesini aşındırabilir, ya limon suyu içtikten sonra dişlerinizi fırçalamayı bırakabilir ya da içmeden önce dişlerinizi fırçalayabilir.

6. Cildinizi kusursuz tutun

Limon suyundaki antioksidanlar sadece lekeleri değil, kırışıklıkları da azaltmaya yardımcı olur!

Görünümlerini azaltmak için yara izlerine ve yaşlılık lekelerine de uygulanabilir. Kanınızı detoksifiye ettiği için cildinizin parlaklığını koruyacaktır.

7. Kilo vermenize yardımcı olur

Limon, açlık istekleri ile mücadelede yardımcı olan pektin lifi içerir.

Limonlu su içmenin faydaları

8. Enflamasyonu azaltın

Düzenli olarak limonlu su içerseniz, vücudunuzdaki asitliği azaltacaktır, bu da hastalık durumlarının meydana geldiği yerdir.

Enflamasyonun ana nedenlerinden biri olan eklemlerinizdeki ürik asidi uzaklaştırır.

9. Size enerji artışı sağlar

Limon suyu, sindirim sisteminize girdiğinde vücudunuza enerji sağlar.

Aynı zamanda kaygı ve depresyonun azaltılmasına da yardımcı olur. (Limon kokusunun bile sinir sisteminiz üzerinde sakinleştirici etkisi vardır!)

10. Kafeini kesmeye yardımcı olur

Sabah kahvenizi bir fincan sıcak limonlu su ile değiştirmek gerçekten harikalar yaratabilir.

Kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz ve artık o sinir bozucu öğleden sonra kazasıyla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Sinirlerin de minnettar olacak.

11. Viral enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olun

Ilık limon suyu, viral enfeksiyonları ve sonraki boğaz ağrılarını azaltmanın en etkili yoludur.

Ayrıca, limon suyu bağışıklık sisteminizi de güçlendirirken, aynı anda enfeksiyonla tamamen savaşacaksınız.

Limon, yüzyıllardır kullanılmaktadır ve geçmişte, C vitamini (askorbik asit) eksikliği nedeniyle gelişebilen, artık nadir görülen bir durum olan iskorbüt hastalığının tedavisinde son derece kabul görmüştür. C vitamininin genellikle bağışıklık sistemini desteklediği iddia edilir, ancak çalışmalar sonuçsuz kalmıştır. Bir çalışma, C vitamininin sağlıklı insanların soğuk algınlığına yakalanmasını engellememesine rağmen, semptomların süresini kısaltabileceğini ve kısa süreli aşırı fiziksel strese maruz kalan kişilerde (örneğin maraton koşucuları) soğuk algınlığı riskini yarıya indirdiğini buldu. Limon ayrıca flavanoidler adı verilen koruyucu antioksidanlar içerir. Düşük kalorilidir, ancak tadı yüksektir.

Su, sıvı alımı için en iyi içecektir, ancak bazı insanlar kendi başına tadını sevmezler. Limon eklemek suyun lezzetini artırır ve bu da daha fazla içmenize yardımcı olabilir.

Limonlu su içmenin faydaları

İyi bir C vitamini kaynağıdır

Öte yandan Limon gibi turunçgiller, hücrelerin serbest radikallere zarar vermesini önlemeye yardımcı olan birincil bir antioksidan olan C vitamini bakımından yüksektir. Muhtemelen C vitamininin bazı insanlarda soğuk algınlığının önlenmesine veya süresini sınırlamaya yardımcı olabileceğini duymuşsunuzdur, ancak araştırmalar henüz bu konuda net bir sonuç ortaya koymuş değil.

C vitamini, kardiyovasküler hastalık ve felç riskinizi azaltabilir ve kan basıncını düşürebilir.

C vitamini açısından zengin turunçgiller listesinin başında limon olmasa da, yine de iyi bir kaynaktır. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı’na göre, bir limonun suyu yaklaşık 18,6 miligram C vitamini sağlar. Yetişkinler için önerilen günlük miktar 65 ila 90 miligramdır.