Marmaris’te 300’e yakın gazetecinin katılımıyla Anadolu Buluşması-Yerel Medya 2023 Çalıştayı düzenlendi. Medya ve basın sektörünün önde gelen isimleri konuşmalarını gerçekleştirirken, sektörün mevcut sorunları ve geleceği hakkında sunumlar yapıldı.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Anadolu Buluşması-Yerel Medya 2023 Çalıştayı’na Türkiye’nin dört bir yanından 300’e yakın gazeteci katıldı. Etkinlikte, medya ve basın sektörünün önde gelen isimleri, sektörün geleceği ve mevcut sorunları hakkında konuşmalar yaptı.
Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde ve basın meslek örgütlerinin katkılarıyla organize edilen çalıştay, İçmeler Mahallesi’ndeki bir otelde gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve diğer önemli medya temsilcileri etkinlikte konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı’dan dijital medya danışmanı Levent Özen’e kadar birçok uzman, sektörle ilgili sunumlar yaptı. Bu sunumlar arasında “Basın Özgürlüğü Önündeki İki Engel: Sansür- Otosansür” ve “Fotoğraf ve Videolarda Manipülasyon Seçim Dönemini Nasıl Etkiledi?” gibi başlıklar yer aldı.
Etkinlik sonrası medya temsilcileri Kılıçdaroğlu’na hediye takdiminde bulundu ve hatıra fotoğrafı çekildi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, çalıştayın medya sektörünün yaşadığı sıkıntıları gidermeye katkıda bulunmasını umduğunu belirtti.