DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Marmaris’te bu yıl 56 bin 636 ton evsel atık toplandı

Marmaris’te bu yıl 56 bin 636 ton evsel atık toplandı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Marmaris ilçesinde bu yıl Belediye tarafından 56 bin 636 ton evsel atık toplandı.

Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada temizlik, çöp toplama ve dezenfekte gibi birçok çalışma gerçekleştiren 180 kişilik ekibin, ilçe merkezi ve mahalleler başta olmak üzere mesire alanları, plajlar, koylar, seyir tepeleri gibi alanlardan yıl boyunca 56 bin 636 ton evsel atığı toplayarak, bertaraf alanına taşıdı belirtildi.

Bayram tatillerinde duyarsız turistlerin yoğun olarak çöp bıraktığı koy ve plajlardan tonlarca çöpün toplandığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Evsel atıkların yanı sıra 2 bin 979 ton karışık ambalaj atığı, 92 ton 745 kilo tekstil atığı, 3 bin 677 ton atık cam toplayarak, doğaya karışmasını engelledi. 7 bin 970 ton ile en fazla evsel atık temmuz ayında toplanırken, karışık ambalajda da 540 ton ile temmuz ayında en yüksek orana ulaşıldı. En fazla tekstil atığı ise mayıs ayında toplandı. İlçenin birçok noktasında yer alan tekstil kumbaralarından mayıs ayında 16 bin 545 kilo tekstil atığı toplanarak, ekonomiye kazandırıldı.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Kovid-19 salgını nedeniyle 2021 yılında belediyenin temizlik personeline büyük görev düştüğüne dikkati çekerek, “İlçemizi temiz tutmak için büyük efor sarf ediyor. Üstelik bu sene yaşadığımız yangın ve sel gibi afetlerde de yoruldum demeden canla başla çalıştılar. Her türlü zorluğa ve tehlikeye rağmen hizmetten ödün vermeyen personelimize teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

velux