DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Merkel, seyahat yasağı getirmeyi hedefliyor!

Merkel, seyahat yasağı getirmeyi hedefliyor!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, mutasyona uğramış corona virüsünün ülkede yayılmasını engellemek için Almanya genelinde önlemleri sıkılaştırarak, seyahat yasağı getirmeyi hedeflediği bildirildi. Seyahat yasağının mutasyon corona virüsünün en fazla görüldüğü ülkeler için uygulanacağı ve Avrupa ülkelerinin bu konuda ortak hareket etmesi planlanıyor.

Almanya’da mutasyonlu corona paniği! Seyahat yasağı geliyor

Mutasyona uğramış corona virüsüyle mücadele kapsamında birçok ülke seyahat yasaklarını tekrar gündeme aldı. Almanya da bu ülkelerden biri oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, mutasyona uğramış corona virüsünün ülkede yayılmasını engellemek için Almanya genelinde önlemleri sıkılaştırmayı ve seyahat yasağı getirmeyi hedeflediği duyuruldu.

Alman medyasına yansıyan haberlere göre Başbakan Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e “Hava trafiğini sıfıra indirmek gibi daha sert önlemleri inceleyin. Birkaç alternatif üzerinde çalışın” şeklinde talimat verdi.

Haberde, Merkel’in “Daha da katı olmalıyız, aksi takdirde 14 gün içinde bulunduğumuz noktaya dönmüş olacağız. Mutasyon nedeniyle diken üstündeyiz. Şu anda açılışlar hakkında konuşamayız. Ancak rakamlara ve salgının seyrine göre önce kreşler ve okullar, sonra mağazalar, sonrasında da restoranlar açılabilir” ifadelerine yer verildi.

Merkel bir konferansta, ”Neden seyahati yasaklayamıyoruz” sorusuyla karşılaştı

Merkel’in talimatı üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığının, mutasyonun yayılmasını engellemek için ülkeye girişlerin azami düzeye indirilmesine dair öneriyi Merkel’e sunduğu bildirildi. Başbakan Merkel’in, Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) bölgesel parlamento grubu liderleri ile yaptığı bir konferansta, ”Neden seyahati yasaklayamıyoruz” sorusuyla karşılaştığı da belirtildi.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, özellikle yüksek riskli alanların sınırlarında çok daha sıkı sınır kontrollerinin yapılması gerektiğini belirterek, İsrail’in mutasyonla ilgili uyguladığı hava trafiğini kapatma gibi önlemlerin Almanya’da da uygulanabileceğini ve enfeksiyon sayılarının artışını engellemek için her türlü girişime hazırlıklı olduklarını belirtti.

Seyahat yasağının mutasyon corona virüsünün en fazla görüldüğü ülkeler için uygulanacağı ve Avrupa ülkelerinin bu konuda ortak hareket etmesi planlanıyor.

MERKEL: İZOLASYON COVID-19’DA ÇÖZÜM OLMADI

Her yıl geleneksel olarak İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen, fakat corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl dijital ortamda gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantısına Almanya Başbakanı Angela Merkel, video konferans yöntemiyle katıldı.

Katıldığı toplantıda Covid-19 salgınına değinen Başbakan Merkel, Covid-19’un dünya ülkelerinin birbirlerine nasıl bağlı olduklarını gösterdiğini, salgını önlemek için izolasyonun çözüm olmadığını ve virüsün yayılışının bunu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

ALMANYA’YA SEYAHAT EDECEKLERE MASKE UYARISI

Türk Hava Yolları, Almanya’ya seyahat edecek yolculara uyarıda bulunarak şu açıklamayı yaptı:

* Yetkili makamların aldığı karar uyarınca, 1 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Almanya’ya seyahat edecek tüm yolcularımızın FFP2, KN95, N95 ya da tek kullanımlık tıbbi maske kullanmaları gerekmektedir.

Bodrum Ev Emlak