DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Milas’a Yapma, Bodrum’a Yap

Bodrum Ev Emlak

Dünya Turizm Günü nedeniyle TURSAB TV yayınına katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalar ilginç geldi…

Bodrum’da yaşanan orman yangınlarında Bodrum toptan yanıyormuş gibi yaptığı açıklamaların yanlış olduğundan, Bodrum’a yeni yerleşenlerin belediye hizmetlerine yük getirmesine kadar, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Konu, son dönemde gündeme gelen Ali Ağaoğlu projesine kadar geldi.

“Projenin gerçekleşmesine karşı olmadığını, son dönemlerde otel adı altında konut yapılarak milyon dolarlara satıldığını ve buna tam olarak karşı olmasa da karşı olduğunu” beyan eden Aras, Ali Ağaoğlu turizm tesisi yapacaksa buna karşı olmadığını ifade etti.

İlk bakışta yaklaşımı doğru gibi görünüyor…

Neden karşı çıkıyordu Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu projesine ,

Su kaynaklarının yetersiz olması,

Kanalizasyonun yetersiz olması,

Alt yapı bedellerinin halkın cebinden çıkması,

Çevre ve ekolojik dengenin bozulabileceği, Nesli tükenen Flamingoların o bölgede oluşu v.s

Ahmet Aras’ın günlerdir sistematik olarak Ali Ağaoğlu projesine karşı olduğunu ve bunu gündemde tutma gayretini anlamak istiyoruz, lakin anlayamıyoruz.

Ali Ağaoğlu’na ait eski beyanları bir yerlerden bulup eleştirmesi dahi, Aras neyin peşinde dedirtiyor. (araştırmacı gazeteci olma yolunda)

Ağaoğlu’nun projesi ne getirir, ne götürür konusunda ki görüşlerim saklı olmak üzere, Aras’ın beyanlarındaki tezatlıkları sizlerle paylaşmak istedim.

Turizm tesisi yapılırsa su, alt yapı, flamingolar, ekolojik ve çevresel etkiler konularında sorunlar ortadan kalkacak mı ?

Bodrum Yarımadası’nda göreve geldiğiniz günden beri, kaç adet otel görünümlü konut projesine yapı ruhsatı verdiniz?

Turizm alanlarında otel yapılmasına madem karşısınız, Akyarlar Aspat Anthaven projesinde yapı kullanma izni size ait değil midir?

Akyarlar Aspat’ta halen yapımı devam eden, başka müteahhit firmalar tarafından yapılan, kat irtifakı vermediğiniz, satışları konut olarak devam eden otel görünümlü konutlar için ne diyeceksiniz?

Ali Ağaoğlu’nun geçmişte beyan ettiği ;

“Vedat Aşçı ve Mübariz Mansimov’un heykelinin dikilmeli.” söylemine karşı çıktığınız yatırımcılarla her hangi bir ilişkiniz oldu mu?

Cennetkoy da yapılan Mandarin sitesine en son verdiğiniz tadilat amaçlı yapı ruhsatları yasal mıdır?

Turgutreis Ali Hoca Burnu’nda gerçekleştirilmeye çalışılan ve halen inşaatı devam eden Astaş’ında ortak olduğu otel görünümlü konutlar için ne diyeceksiniz?

Yine Cennetkoy da başlayacak olan; 670 bin metrekare alanda yapılması planlanan ve izin almadan arkeolojik sit alanında yol açarken haber yaptığımız, sizinde apar topar işlem yaptığınız Mehmet Cengiz ve Fettah Taminceye a ait olan, sonradan akrabalarına devredilen ve muhtemel yüklenici Astaş yani Vedat Aşcı’nın  gerçekleştirmeye çalıştığı proje hakkında ne düşünüyorsunuz?

Astaş’ın yani Vedat Aşcı’nın İş takipçisi Mehmet Köseoğlu’nun belediyenizin bir dediğini iki yapmadığı aşikar. Seçim dönemi size finansal destek sağladığı bilinmekte ve halen belediyenin kapısından ayrılmadığı bilinen gerçek.

Bodrum’da ki hayırseverlerin, neden size hayrı olan işleri sevdiklerini anlatın bilelim.

Bodrum sınırları dışında, mevkidaş ve yoldaşınız Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat’ın yetki alanına girerek, bu açıklamaları yapmanız anlaşılır gibi değil.

Muhammet Tokat yarın çıkıp; “Bodrum bizim su altı kaynaklarımızı yok ediyor, bizim barajımızdan su alıyor, vermeyeceğiz.” derse ne yapacaksınız?

“Havaalanı bizim sınırlarımızda, adından Bodrum çıkmalı.” derse ne yapacaksınız?

“Milas’ın turizmden pay almasına mı karşısın, Milas’ın, Bodrum’un gölgesinde kalmasını mı istiyorsun, kalkınmamızı mı istemiyorsun?” derse ne diyeceksiniz?

Devletin hiçbir biriminde, görev yapan insanlar her konuda beyanat vermemeli, imbikten geçirmediği hiçbir konuyu gündem yapmamalı, aksi halde kaosa neden olur.

Şimdi soralım Bilge Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a

Yalıkavak uygulama imar planları 2013 tarihinden buyana geçersizken, göreve geldiğiniz süre boyunca neden yapı ruhsatı ve yapı kullanma izinleri düzenlediniz?

Sizi uyarmama ve mahkeme kararlarını size vermeme rağmen, 30 Mart 2019’dan itibaren gayri yasal yaptığınız işleri düzeltme yoluna gitmediniz.

Umutla mahkeme kararını bekleyen yatırımcılar, Danıştay’dan planlarla ilgili bekledikleri karar çıksa dahi, planların geçersiz olduğunu ve bu yanlışın devlet kurumları eliyle yapıldığını öğrendiklerinde ne olacak?

Bu konuda tarafınıza 2019 yılında verilen dilekçenin, sümen altı edilmesini nasıl açıklayacaksınız?

Mahkeme kararlarının uygulanmaması suçtur.

Gayri yasal verdiğiniz yapı ruhsatlarını, yapı kullanma izinlerini, kaçak inşaat yapanlardan aldığınız sponsor desteklerini bir gözden geçirin.

Ne Ali Ağanın, nede Bekir ağanın yada Kızılcahisarlı Mustafa Paşanın, Cafer Paşanın soy ağaçlarının projeleri bizi ilgilendirmiyor.

Bizim meselemiz memleket meselesi.

Vesselam…

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları