DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Moskova Belediye Başkanı açıkladı… Türk turizmcilerin yüzü güldü

Moskova Belediye Başkanı açıkladı… Türk turizmcilerin yüzü güldü
01.10.2020
401
A+
A-
velux

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanşin’in Moskova’daki okulların 5-18 Ekim tarihleri arasında tatil olduğunu açıklamasının ardından Türkiye tatillerine yönelik talep arttı.

Moskova’da salgın nedeniyle okulların iki haftalığına tatil edilmesi ve fiyatlardaki düşüş sonrası Türkiye ve Rusya sahillerine tur rezervasyonlarında büyük artış yaşandı.

RBC’ya bilgi veren tur operatörleri, ekim ayının ilk yarısı için Türkiye turlarının tamamına yakınının satıldığını, ülke içi sahillere de yoğun talep olduğunu söyledi.

“4.5 KAT ARTTI”

Online-Tour şirketinin müdürü İgor Blinov, “Okulların tatil edildiğinin açıklandığı 29 Eylül günü, Türkiye’ye çocuklarla gidilen tur paketlerinin satışında 4.5 kat artış oldu” bilgisini verdi.

TAMAMINA YAKINI SATILDI

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nden (ATOR) yapılan açıklamada, yılın bu döneminde yapılan tur rezervasyonlarının sayısının bazı destinasyonlarda geçen seneden fazla olduğu belirtildi. 3 – 11 Ekim tarihleri için Türkiye tur paketlerinin tamamına yakınının satıldığı, Krasnodar ve Kırım’daki otellere talebin de arttığı ifade edildi.

Uçak bileti satış sitesi Aviasales.ru’da 5-18 Ekim tarihli uçuşlar için yapılan aramalarda yüzde 40 artış olduğu, en fazla Rusya, Türkiye, Mısır, Kazakistan ve Maldivler biletleri için arama yapıldığı belirtiliyor.

OneTwotrip şirketi yetkilisi Yelena Shelehova, yapılan arama sayısının arttığı, ancak yurt dışına uçak bileti satışlarının henüz geçen yılki seviyeye ulaşmadığı bilgisini verdi.

FİYATLAR NE DURUMDA?

Rusya Tur Operatörleri Birliği, fiyatlardaki düşüşün de sonbahar turlarına olan ilgiyi artırdığına dikkat çekti. İntourist şirketi yetkilisi, Türkiye’deki otellerde fiyatların geçen yıla göre yüzde 30 düştüğünü söyledi.

Okulların tatil edilmesi sonrası fiyatların yükseldiğini belirten Online-Tour yetkilisi İgor Blinov ise, Türkiye’de dört yıldızlı bir otelde iki yetişkin, bir çocuk için haftalık tur fiyatının 85 bin rubleden (yaklaşık 1100 dolar) başladığını, okullar tatil olmadan önce bu fiyatın 25 bin ruble daha düşük olduğunu belirtti.

Aviasales’in verilerine göre, Rusya içinde ortalama uçak bileti fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 düşüşle 4 bin 900 rubleye gerilerken, Türkiye uçuşlarında ise bu rakam yüzde 12 artarak, 15 bin 200 rubleye yükseldi.

Kaynak: Turkrus.com

Bodrum Ev Emlak