DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MSKÜ Eğitim Fakültesi 10 bölümüyle akredite oldu

MSKÜ Eğitim Fakültesi 10 bölümüyle akredite oldu
A+
A-
velux

MUĞLA (AA) – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde başlatılan akreditasyon sürecini 10 bölümünde başarıyla tamamladı.

Almanca, İngilizce, Okul Öncesi, Fen Bilgisi, Müzik, Resim İş, Sınıf, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinde akreditasyon başvurusunda bulunan Eğitim Fakültesi, Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğitim Fakültesinin bu başarısıyla, bir defada ve aynı anda 10 programıyla akreditasyon sürecine başvuran ve tamamı akredite edilen Eğitim Fakülteleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Duman, Fakültelerinin bu gelişmeyle aynı zamanda Türkiye’de Eğitim Fakülteleri içinde en çok akredite edilmiş programa sahip tek fakülte unvanını elde ettiğini dile getirdi. 

Başarıyla tamamlanan akredite süreci sonunda Eğitim Fakültesindeki öğretmen eğitimi kalitesinin yükseleceğini belirten Duman, “Eğitim Fakültemiz ulusal ve uluslararası standartlarda öğretmen eğitimi verebileceğini kanıtlamıştır. Biz MSKÜ Eğitim Fakültesi olarak Türkiye’deki öğretmen eğitimine daha fazla katma değer yaratacağımızdan dolayı gurur duymaktayız.” dedi.

Bilal Duman, akredite sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.