DOLAR
34,3456
EURO
37,0518
ALTIN
2.992,26
BIST
8.946,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
21°C
Muğla
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C

Muğla Sahillerinde Denizanaları Görülmeye Başladı: Vatandaşlar Tedirgin

Milas ve Bodrum’un koylarında görülen yüzlerce denizanası panik yarattı. Küreklerle denizanası toplayan vatandaşlar şoke olurken, bilim insanları uyarılarda bulundu.

Muğla Sahillerinde Denizanaları Görülmeye Başladı: Vatandaşlar Tedirgin
18.10.2023
A+
A-

Muğla Sahillerinde Denizanaları Görülmeye Başladı: Vatandaşlar Tedirgin

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu Plajı ile Bodrum’un Torba Mahallesi Demirbükü Koyu’ndaki plajlarda çok sayıda deniz anası görülmeye başladı. Dokunulduğunda ciltte kırmızı lekeler ve kaşıntı oluşturan denizanalarının bölgede artış göstermesi, vatandaşları tedirgin ediyor.

Muğla’nın güzel sahil bölgelerinde, özellikle Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu Plajı ve Bodrum’un Torba Mahallesi Demirbükü Koyu’ndaki plajlarda çok sayıda deniz anası görülmeye başlandı. Denizanalarının artışı, bölge sakinlerini ve tatilcileri tedirgin ediyor.

Bazı cesur vatandaşlar, Güllük’teki plajlarda küreklerle denizanalarını toplamaya çalışarak plajları temizlemeye çabalıyorlar. Ancak denizanalarının çok fazla olması, bu çabaların yetersiz kalmasına neden oluyor.

Kaptan Ahmet Sepçi, Güllük’te 45 yıldır yaşadığını ve daha önce tek tük denizanası gördüklerini ancak bugünlerde koylarda yüzlerce denizanası olduğunu belirtti. Sepçi, iklim değişikliği nedeniyle deniz ekolojisinin de etkilendiğini ifade etti ve “40 yıllık kaptanım böyle bir şey görmedim” dedi.

Prof. Dr. Arslan ayrıca, vatandaşların denize girmemeleri veya çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Temas halinde idrar veya amonyak sürülmesinin yardımcı olabileceğini ancak en önemlisi bir sağlık kurumuna başvurmanın gerektiğini ifade etti.

Bölgedeki denizanalarının artışı nedeniyle birkaç vakanın görüldüğünü ancak insanların bu tür olayları genellikle anlamadıkları veya ciddiye almadıkları için sağlık kurumlarına başvurmadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : Sözcü