Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, kadınların toplumsal, ekonomik ve kültürel alandaki başarılarını vurguladı.
“Kadınlarımız, eğitimden iş dünyasına, siyasetten sanata kadar her alanda önemli başarılara imza atarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmuştur.” diyen Akbıyık, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılan yasal düzenlemeler ve sosyal politikalarla kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer aldığını belirtti.
Kadına Sunulan Her Fırsat, Toplumun Güçlenmesidir
Kadına saygının, değerlerimizin ve sosyal hayatımızın temel dinamiği olduğunu vurgulayan Akbıyık, kadınların güçlenmesinin toplumun kalkınması ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
“Tarih boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, bugün de mücadeleleri ve başarılarıyla örnek olan kadınlarımız, geleceğe yürüyüşümüzde en büyük güvencemizdir.” ifadelerini kullanan Vali Akbıyık, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve sağlık, mutluluk dolu bir yaşam diledi.
Kaynak: Muğla Valiliği