ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,8554
EURO
31,5705
ALTIN
1.894,24
BIST
8.034,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C

“Muğla’da Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretimi Ekonomik Gelire Dönüşüyor”

Muğla’da hayata geçirilen “Tıbbi ve Aromatik Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında hibe olarak defne fideleri dağıtılan çiftçiler, defne yaprağı ve yağı üreterek ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılan bu üründen gelir elde ediyorlar. Muğla’nın tıbbi ve aromatik bitki üretiminde liderliğini pekiştiren bu proje, atıl arazilerde defne bahçeleri oluşturarak bölge ekonomisine katkı sağlıyor. Proje kapsamında oluşturulan defne bahçeleri, ihraca yönelik ve kaliteli ürünler üretiyor ve Muğla’yı tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi için bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor.

“Muğla’da Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretimi Ekonomik Gelire Dönüşüyor”
A+
A-
anthaven

“Muğla’da Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretimi Ekonomik Gelire Dönüşüyor”

Muğla’da “Tıbbi ve Aromatik Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında hibe olarak defne fideleri dağıtılan çiftçiler, defne yaprağı ve yağı üreterek ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılan bu üründen gelir elde ediyorlar.

Muğla, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin ekonomik gelire dönüştürüldüğü bir proje ile adından söz ettiriyor. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tıbbi ve Aromatik Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Ula, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde çiftçilere defne fideleri hibe olarak dağıtıldı. Bu fidelerle atıl arazilerde defne bahçeleri oluşturuldu.

Defne, Muğla coğrafyasına özgü parlak yeşil yaprakları ve kokusuyla tanınan bir bitki. Bu bitkiden elde edilen yağ, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılıyor. Proje kapsamında oluşturulan defne bahçeleri, bölge ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, bu projenin Muğla’nın tıbbi ve aromatik bitki üretiminde liderliğini pekiştirdiğini belirtti. Oluşturulan defne bahçelerinin ihraca yönelik ve kaliteli ürünler ürettiğini söyleyen Saylak, Muğla’nın bu alanda hak ettiği liderliğe ilerlediğini vurguladı.

Çiftçiler, defne yaprağı ve yağı üretiminden önemli gelir elde ediyorlar. Defne ürünlerinin hem iç piyasada hem de dışarıda yoğun talep gördüğünü belirten Saylak, bu projenin Muğla’yı tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi için bir merkez haline getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Muğla’daki defne üretimi, bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına katkı sağlamaktadır ve bu tıbbi ve aromatik bitkilerin yerel çiftçilere ve ekonomiye fayda sağlayan önemli bir kaynak olduğunu göstermektedir.