DOLAR
32,3076
EURO
35,1454
ALTIN
2.274,53
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Muğla’da turizm acentesi temsilcilerine yürüyüş ve bisiklet rotalarının tanıtımı yapıldı

Muğla’da turizm acentesi temsilcilerine yürüyüş ve bisiklet rotalarının tanıtımı yapıldı
velux

MUĞLA (AA) – Muğla’da alternatif turizm çeşitliliğini artırmak için yürüyüş ve bisiklet rotalarının tanıtımı gerçekleştirildi.

Doğa ve macera turizmi yapan 25 acenteden 40 temsilci, eko turizm projesi kapsamında Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki yürüyüş ve bisiklet rotalarındaki tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı buldu. Organizasyon kapsamında acente temsilcilerine, yürüyüş, bisiklet, deniz kanosu, safari, tekne ve gulet turu gibi farklı aktiviteleri deneyimledikleri etkinlikler düzenlendi.

Katılımcılar Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca üçgeninde deniz, orman, nehir ve göl, doğa harikası alanları ve bölgenin eko turizm potansiyelini yakından gördü.

Sultaniye ve Kapukargın kükürtlü kaplıca ziyaretleriyle termal turizm olanakları, Kaya mezarları, Lydae ve Kaunos Antik Kenti gezileriyle kültür ve tarih turizm olanakları alternatif seçenekler olarak katılımcılara sunuldu.

İztuzu Plajı, Sığla Ormanı ve Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ziyaretleriyle katılımcılara bilgi verildi.

– “Kış turizmi için oldukça uygun bir bölge”

Proje Yürütücüsü Murat Demirci, AA muhabirine, Eco Trails’in Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde 470 kilometre yürüyüş ve 740 kilometre bisiklet rotalarından oluşan eko turizm projesi olduğunu söyledi.

Projeyi Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle 2018’in sonunda tamamlayarak hayata geçirdiklerini ifade eden Demirci, “Tüm yürüyüşçüler, bisikletçiler, doğaseverler bu rotaları kullanıyor. Amacımız sadece bu bölgenin denizinden, kumundan faydalanılmasın, doğasına, yürüyüş ve bisiklet rotalarıyla ulaşarak hayatın daha farklı keyfi çıkarılsın.” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir ise Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgesinin ekolojik tatil için Türkiye’nin en değerli hazinelerinden biri olduğunu kaydetti.

Seyahat Acentesi Temsilcisi Halil Tokgöz de bölgede çok güzel rotalar bulunduğunu belirterek “Bütün doğaseverlerin beğeneceğini düşünüyorum. Ormanlarımız, doğa, deniz hepsi bir arada. Burada hepsini bir arada gezebilirsiniz. Kış turizmi için oldukça uygun bir bölgedeyiz.” diye konuştu.

Seyahat Acentesi Sahibi Müyesser Ceylan Aksoy ise Eco Trails etkinliğiyle değişik rotalar keşfettiklerini, bu rotaları doğasever, macerasever misafirlere sunacaklarını dile getirdi.

Bodrum Ev Emlak