DOLAR
32,4336
EURO
34,4500
ALTIN
2.488,21
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Muğla’da, uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıttı

Muğla’da, uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıttı
Aktur tatil sitesi

Muğla'da, uluslararası öğrenciler kültürlerini tanıttı

MUĞLA (AA) – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, üniversitede 50’den fazla ülkeden bin 300 öğrencinin bulunduğunu belirterek, “Hedefimiz, 2020’den sonra bu sayıyı 2 bin 500’e daha sonra da 3 bin 500’e çıkarmak.” dedi.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yabancı öğrencilerin katılımıyla tanıtım etkinliği düzenlendi.

MSKÜ’de öğrenim gören 30 ülkeden yaklaşık 300 öğrenci, Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında, ülkelerinin kültürlerini açtıkları stantlarla tanıttı.

Yabancı öğrenciler ülkelerine özgü yemekleri katılımcılara ikram etti ve kıyafetleri hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirilen programla devam etti.

Gürleyük, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihin her döneminde mazlumlar için güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 100 yıllık tarihinin birçok göçe ev sahipliği yaptığını anlatan Gürleyük, “Üniversitemizde 50’den fazla ülkeden bin 300 misafirimiz var. Hedefimiz, 2020’den sonra bu sayıyı 2 bin 500’e daha sonra da 3 bin 500’e çıkarmak.” dedi.

İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk ise 18 Aralık’ın göçmenlerin ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunlarını vurgulamak amacıyla Uluslararası Göçmenler Günü olarak kutlandığını söyledi.

Kavuk, insanlık tarihi kadar eski olan göç olgusunun yeryüzünde insanın var olacağı döneme kadar devam edecek en gerçek kavram olduğunu kaydetti.

Konuşmaların sonunda Muğla Valiliği İl Göç İdaresi tarafından hazırlanan “Büyüksün Türkiyem” isimli video izletildi.

Etkilikte Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile Marmaris Rusya Kültür ve İşbirliği Derneğindeki öğrenciler dans gösterileri sundu.

Program, yabancı uyruklu öğrencilerin gösterileri ile sona erdi.

Aktur tatil sitesi