DOLAR
32,5125
EURO
34,8067
ALTIN
2.427,76
BIST
9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

Muğla’da Vefa Destek Grubu sokak hayvanlarını da unutmadı

Muğla’da Vefa Destek Grubu sokak hayvanlarını da unutmadı
13.04.2020
465
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’da Vefa Destek Grubu ekipleri, sokağa çıkma yasağının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının aç kalmaması için seferber oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerinde kalan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Sosyal Destek Grubu, sokak hayvanlarını da unutmadı.

Sokağa çıkma yasağına vatandaşların uyduğu Muğla’da, Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli polis, jandarma ve zabıta ekipleri araçlarla şehrin dört bir yanını dolaşarak sokak köpekleriyle kediler için mama bıraktı.

Bazı ağaçlık alanlar ile meydanlara ise kuşlar için yem döken ekipler, uygulamayı gün boyu sürdürdü.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da Milas ilçesi Güllük Mahallesi’nde hayvanseverler ile sokak hayvanlarını besledi.

Sokağa çıkma yasağı süresince sokakta ve doğada yaşayan hayvanların aç kalmaması için belirli noktalara yem, yemek ile su bıraktıklarını belirten Saylak, “Bu süre içinde onların beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz. Sadece bu süreçte değil her zaman kendilerini ifade edemeyen ve isteklerini söyleyemeyen dostlarımızı unutmayalım. Bu, vicdanı ve kalbi olan her vatandaşımızın görevidir.” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak