Muğla’nın Orata Adası’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer yerel kurumlar iş birliğiyle inanç turizmine yönelik restorasyon çalışmaları yapılıyor. Apollon Tapınağı, tiyatro ve mezarlık gibi önemli kalıntıların bulunduğu ada, Karia bölgesinin en önemli antik ada yerleşimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Adnan Diler, adanın, inanç turizmi için önemli bir merkez olacağını belirtti. Restorasyon çalışmaları bu yıl içinde başlayacak.
Muğla’nın Gökova Körfezi’nde bulunan Orata Adası, inanç turizmine kazandırılmak üzere restorasyon çalışmalarına sahne oluyor. Çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Ula Belediyesi iş birliğiyle yürütülüyor.
Kedrai Antik Kenti Kazı Heyeti Bilimsel Sorumlu Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, 3 yıldır ada üzerinde Apollon Tapınağı, tiyatro ve mezarlık kalıntıları arasında kazı ve temizlik çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Orata Adası’nın, Karia bölgesindeki en önemli ada yerleşimlerinden biri olduğunu belirten Diler, adada Doğu Katolik ve Ortodokslar tarafından hala devam eden toplu su vaftizi törenlerinin en eski ayak izlerinin bulunduğunu vurguladı.
Restorasyon çalışmaları ve alan sunumu tamamlandıktan sonra adanın inanç turizmi kapsamında öne çıkacağını ifade eden Diler, restorasyonun bu yıl içinde başlayacağını duyurdu. Adada suyun, tüm kültürlerde arınma, yeniden doğuş ve aydınlanma aracı olarak kullanıldığına dikkat çekildi.