DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Müzik Yarışması’nda Bodrum’a Birincilik Getirdi!

Bodrum’un 10 yaşındaki sihirli parmaklı kızı Duru Balcı; Temmuz ayında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen I. Brüksel Uluslararası Müzik Yarışması’nda birincilik kazanarak Bodrum’u başarıyla yeniden temsil etti.

Müzik Yarışması’nda Bodrum’a Birincilik Getirdi!
Bodrum Ev Emlak

Bodrum’u başarıyla temsil eden Duru Balcı’nın katıldığı yarışma, 9/10 yaş kategorisinde 8 farklı ülkeden 19 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirildi. Uluslararası yarışmanın jüriliğini önemli konservatuvarların piyano hocaları yapıyor. Yarışmanın birbirinden önemli jürileri ise; Johan Schmid – piano (Belgium) Conservatoire royal de Bruxelles, Yuka Izutsu – piano (Belgium) Conservatoire royal de Mons Belgium, Académies de Rixensart et de Watermael-Boitsfort, Antoaneta Vodenicharova – piano (Bulgaria) National School of Arts “ Panayot Pipkov “ in Pleven ve Aleksandra Pstrągowska– piano (Poland) Academy of Art in Szczecin; Feliks Nowowiejski Music School in Szczecin.

2.5 Yıldır Özel Ders Alıyor

Bu yıl Bodrum İngiliz Kültür Koleji’nde 5. Sınıfa başlayacak olan Duru Balcı; Ukrayna Devlet Konservatuvarı Piyano bölümü mezunu olan Kateryna Saat’ten 2.5 yıldır özel ders alıyor.  Yarışmayı 100 tam puan üzerinden 95 alarak tamamlayan Duru Balcı’nın öğretmeni Katheryna Saat adına, Brüksel Devlet Konservatuvarı imzalı Onur Belgesi gönderildi.

Haziran Ayında da Kharkhiv Piyano Yarışması’nda 1. Oldu

Duru ayrıca I. Brüksel Uluslararası Müzik Yarışması’ndaki başarısından önce Haziran ayında, Ukrayna Kharkhiv Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Kharkhiv Piyano Yarışması’na katıldı. Bu yarışmada da kendi kategorisindeki 54 yarışmacı arasında birinciliğe layık görülen Duru bu çok önemli başarılarının nedenini, piyanoya olan sevgisine ve günde en az iki saat piyano çalışmasına borçlu olduğunu düşünüyor.

Bodrum Belediyesi’ne Teşekkür

Duru Balcı’nın ailesi, Duru’nun bu başarısında Bodrum Belediyesi’nin de büyük bir payı olduğunu söyledi. Herodot Kültür Merkezi salonunu ve merkezin kuyruklu piyanosunu yarışma videosu çekimi için Duru’nun kullanımına sunan, Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Cakaloğlu’na genç sanatçıya verdikleri büyük destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Yerel yönetimler tarafından desteklenen bu genç sanatçıların, ileride daha büyük başarıları kente getireceğinin altını çizdi.

Bodrum Ev Emlak