DOLAR
32,5215
EURO
34,7523
ALTIN
2.493,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

NASA’nın Akyaka Paylaşımı Heyecan Uyandırdı…

NASA’nın Akyaka Paylaşımı Heyecan Uyandırdı…
A+
A-
Aktur tatil sitesi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) sosyal medya hesabında Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan Kadın Azmağı Deresi görüntülerini yayınlaması kentte sevinçle karşılandı.

NASA, 22 Nisan Dünya Günü’nde resmi sosyal medya hesabından, ilçedeki Kadın Azmağı Deresi’yle ilgili paylaşım yaptı.

NASA’nın Instagram hesabı üzerinden paylaşılan görüntüye “Vay be. Güzelliğini yaşayın” notu düşüldü.

Çağatay Yurtyapan tarafından gönderilen videonun NASA tarafından paylaşılması ise kentte heyecan uyandırdı.

Ula Belediye Başkanı Özer Türkler, AA muhabirine, doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi’ne dökülen Kadın Azmağı Deresi’nin (Akyaka Azmak Deresi), su samurundan deniz kaplumbağasına onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki  çeşitlerine ev sahipliği yaptığı söyledi.

“Sakin şehir” unvanına sahip Akyaka’nın güzelliklerinin korunması gerektiğini belirten Türkler, “NASA’nın Van Gölü’nün ardından Ula’mızın önemli bir değeri Kadın Azmağı Deresi’ne yer vermesi bizleri mutlu etti. Bu bizim için gurur verici. Sorumluluklarımız biraz daha arttı. Güzelliğinin yanında  bize de bunu korumak gibi bir görev düşüyor. Biz bu alanları korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çaba gösteriyoruz. “ dedi.

Doğal akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, her sene 1 milyondan  fazla yerli ve yabancı turisti çekiyor.

MUĞLA (AA) 

Aktur tatil sitesi