DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
ALTIN
2.429,77
BIST
9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Öğretmen Maaşından Kesinti

A+
A-

Okul Müdürleri Yönlendirdi Öğretmenlerin Maaşlarından 58,5 Dolar Kesildi
Okul müdürleri tarafından öğretmenlerin Zoom Meeting programına yönlendirilerek uzaktan eğitim vermelerine ilişkin TBMM’ye, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için bir soru önergesi verdim.

Soru Önergesi:
Covid-19 salgını nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığımız Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile uzaktan eğitim uygulamasına başlamıştır. Ancak çok sayıda okul müdürünün, öğretmenleri yurt dışı bağlantılı online ders yapma imkanı sağlayan Zoom Meeting programına yönlendirdiği iddia edilmektedir.

Türkiye genelinde binlerce öğretmenin, yönetici ve okul idarelerinin canlı ders baskısı nedeniyle Zoom Meeting programını kullandığı; programa bağlanan bazı öğretmenlerin maaşlarından 58,5 dolar kesinti yapıldığı da iddialar arasında yer almaktadır.

Sisteme giren öğretmenlerin hesap bilgileri ile öğrencilerin kişisel bilgilerinin de programı yöneten uluslararası şirketin eline geçtiği iddia edilmektedir.

Zoom Meeting üzerinden cinsel içerikli, ırkçı ve nefret söylemi içeren mesajlar yayınlandığı için şirket hakkında New York Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı haberleri de basında yer almıştır.

Bu bilgiler kapsamında;
1. Zoom Meeting programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen bir program mıdır?
2. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilmemişse; okul müdürleri, öğretmenlerimizi programı kullanmaya neden yönlendirmiştir?
3. Öğretmenlerimizin hesaplarından para kesildiği, hesap bilgilerinin ve öğrencilerin kişisel bilgilerinin ele geçirildiği doğru mudur?
4. Milli Eğitim Bakanlığının onay vermediği bir program okul müdürleri tarafından neden önerilmiştir?
5. Cinsel içerikli, ırkçı ve nefret söylemi içeren mesajlar yayınlanan programı öğretmenlerimize öneren okul müdürlerinin amacı nedir?
6. Milli Eğitim Bakanlığında, Milli Eğitim Bakanına rağmen iş yapan okul müdürleri mı vardır? Varsa bu kişiler görevlerine devam edecek midir?
7. İlgili okul müdürleri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa neden başlatılmamıştır?

Yıldırım KAYA
CHP Genel Başkan Yardımcısı
Ankara Milletvekili