DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“orman katliamı” iddiası açıklama

“orman katliamı” iddiası açıklama

MUĞLA (AA) – Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Ula ilçesinde ağaçlar kesilerek orman katliamı yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Müdürlükten yapılan açıklamada, bölgede yürütülen ormancılık faaliyetlerinin son günlerde kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Çıtlık Mahallesi Taşkesiği mevkisindeki 30 hektar sahanın, Endüstriyel Plantasyon Ağaçlandırma Uygulama Projesi içinde bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu bölmeler; ağaçlandırma kriterlerine uygun, uygulama projesi yapılmış, toprak yapısı, arazi yapısı ve diğer kriterleri ile ‘endüstriyel ağaçlandırma’ yapmaya uygun yapıdadır. Konu edilen bölmelerde yapılan her faaliyet, belirli bir plan-program dahilinde yapılmaktadır. Hukuka, kanun ve yönetmeliklere aykırı bir çalışma söz konusu değildir.”

Uygulama projesindeki bölmeler hakkında Çıtlık Mahalle Muhtarlığı ve Çıtlık Tarımsal Ormancılık Kooperatifi Başkanlığının bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, bugüne kadar muhtarlık veya yöre halkından bir itiraz gelmediği vurgulandı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ilgili sahalar için ferdi veya toplu olarak gelen itirazlar üzerine, yapılan çalışmalar hakkında itiraz sahiplerine bilgi verildiği belirtilen açıklamada, “Haberlerde ve sosyal medya paylaşımlarında iddia edildiği gibi yapılan çalışmayı bir orman katliamı olarak görmek yanlıştır. Kesim yapılan bu alanlar, ıslah edilmiş tohumlardan üretilen ve hızlı gelişen fidanların dikimi sonucu ağaçlandırılacaktır. ” ifadelerine yer verildi.

Aktur tatil sitesi